Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Μια Κληρονομιά Αγάπης και Αφοσίωσης: Η Οικογένεια του μπάρμπα-Νίκου και της θεια-Ζαχάρως Αντωνίου

«Η φωτογραφία που αποτυπώνει την αγάπη και την ενότητα μιας οικογένειας στην Αδελαΐδα»

Η κληρονομιά μιας οικογένειας ξεδιπλώνεται μέσα από μια φωτογραφία οικογενειακής συνάντησης. Αυτή η φωτογραφία είναι από πρόσφατο αντάμωμα της ευρύτερης οικογένειας των αείμνηστων μπάρμπα-Νίκου και θεια-Ζαχάρως Αντωνίου.

Τη δεκαετία του 1960, η οικογένεια άφησε πίσω τη γενέτειρα Καρίτσα του Πάρνωνα, να εγκατασταθεί στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Εκεί δημιούργησαν ένα οικογενειακό κληροδότημα γεμάτο αγάπη και ενότητα, που συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι και σήμερα.

Τα αρχεία των «Οικογενειακών Δέντρων του Νότιου Πάρνωνα» δείχνουν ότι η θεια-Ζαχάρω (το γένος Κατσάμπη) γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1924, ενώ ο μπάρμπα-Νίκος στις 19 Ιανουαρίου 1919. Παντρεύτηκαν στις 22 Αυγούστου 1948 και απέκτησαν τρεις κόρες: τη Γεωργία το 1950, την Ελένη το 1952 και τη Δήμητρα το 1958, οι οποίες γέμισαν με αγάπη κάθε γωνιά του σπιτιού τους.

Η μετανάστευσή τους στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας τη δεκαετία του '60 άνοιξε νέες ευκαιρίες για την οικογένειά τους. Μια ζωή αφιερωμένη στην οικοδόμηση οικογενειακών δεσμών και αξιών αποτελεί το πλούσιο κληροδότημα που μας άφησαν. Η θεια-Ζαχάρω έφυγε από κοντά μας στα 84 της το 2008, ενώ ο μπάρμπα-Νίκος ακολούθησε το δρόμο της στα 99 του το 2018.

Αυτοί που τους θυμούνται δεν είναι μόνο οι απόγονοί τους, αλλά και η ανθρώπινη προσωπική τους αξία που συνέβαλε στη δημιουργία της Κοινότητας Καριτσιωτών στην Αδελαΐδα. Σήμερα, η οικογένειά τους περιλαμβάνει τρεις κόρες, οκτώ εγγόνια, 14 δισέγγονα, 7 κορίτσια και 7 αγόρια, συνολικά 36 μέλη, τα οποία αποτελούν τον εκτεταμένο κύκλο της οικογένειάς τους.

Η αγάπη και η αφοσίωσή τους στην οικογένεια ζουν μέσα από τις καρδιές και τις ζωές των ανθρώπων που τους αγάπησαν. Ένα σπίτι γεμάτο αγάπη, αφοσίωση και ενότητα παραμένει ως ατελείωτο έργο τέχνης, χαράματα ουρανού για την οικογένεια του μπάρμπα-Νίκου και της θεια-Ζαχάρως.

14 δισέγγονα, 7 κορίτσια και 7 αγόρια
Φωτογραφίες και λεπτομέρειες ευγενική παραχώρηση Γεωργίας Βλάχου, κόρης του μπάρμπα-Νίκου και της θεια-Ζαχαρώς.

Δείτε τον οικογενειακό κλάδο του μπάρμπα-Νίκου (1919-2018) και της θεια-Ζαχάρως (1923-2008) στα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα.

Τα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα έρχονται υπό την αιγίδα του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας», καθώς και της Κοινότητας Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας «Καρίτσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: