Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Δημοτικότητα και Παράδοση: Η Καρίτσα Ενωμένη για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διατηρεί ζωντανή την παράδοση και ενώνει το χωριό!»

Χθες, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Καρίτσας διοργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, προσφέροντας στους κατοίκους μια μοναδική εμπειρία που συνδύασε την ομορφιά και την παράδοση. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19:30 στην ταβέρνα του χωριού, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, περιλαμβανομένων χωριανών και επισκεπτών από τα γύρω περίχωρα.

Παρευρέθηκαν ο εφημέριος της Καρίτσας π. Χρήστος Καρυδόγιαννης, ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Μανώλης Μαλαβάζος, επίσης επίσημοι καλεσμένοι και αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή της Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, καθώς και αντιπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος κ. Δήμος Βέρδος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Φιφλής, η πρόεδρος του χωριού, κ. Μαρία Μαλαβάζου, και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς αποτέλεσε η κοπή της πίτας, κατά την οποία το φλουρί της τύχης ανήκε στη μικρή Μαρία Πλαγάκη, κόρη του Νίκου Πλαγάκη και της Δήμητρας Κατσάμπη. Η μικρή Μαρία αναδείχθηκε ως η τυχερή της βραδιάς, προσφέροντας έναν υπέροχο και αξέχαστο στιγμιότυπο στη γιορτινή εκδήλωση.

Με το πέρας αυτής της υπέροχης βραδιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Καρίτσας επιβεβαιώνει τον ρόλο του στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της διατήρησης των παραδόσεων. Ευχόμαστε σε όλους τους φίλους και χωριανούς ένα φωτεινό και ευτυχισμένο νέο έτος, γεμάτο υγεία, αγάπη και επιτυχίες. Με το πνεύμα της αγάπης και της συνεργασίας, ας συνεχίσουμε να διατηρούμε ζωντανό τον πολιτισμό και την ενότητα στο χωριό μας.

Καλή Χρονιά σε όλους!
Μανώλης Μαλαβάζος πρόεδρος, Χρήστος Μαλαβάζος αντιπρόεδρος, Σαραντία Κολοβού, γραμματέας, Λεωνίδας Μαλαβάζος ταμίας, τα μέλη Ειρήνη Λατση, Κωνσταντίνα Χαγιά, Αλεξάνδρα Κατσάμπη

Φωτογραφίες και λεπτομέρειες με την ευγενική χορηγία της Μαρίας Μαλαβάζου, προέδρου της Καρίτσας, και των Μανώλη Μαλαβάζου και Κωνσταντίνας Χαγιά, προέδρου και συμβούλου του πολιτιστικού συλλόγου αντίστοιχα.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: