Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Δημόσια έργα στο χωριό: Τι χαρά, τι χαρά! Παιδική χαρά στην όμορφη Καρίτσα!

«Αξιέπαινες είναι οι προτεραιότητες για την διασκέδαση, δημιουργική ενασχόληση, και σωματική εξάσκηση των παιδιών.»

Πηδάνε από τη χαρά τους τα παιδιά της Καρίτσας. Τα τεράστια μηχανήματα που έχουν καταφθάσει στο χωριό τα κάνουν να περιμένουν κάποια έκπληξη, έκπληξη που υπόσχεται να κάνει το όμορφο χωριό ακόμη πιο όμορφο, ιδιαίτερα πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό για τους μικρούς μας φίλους.

Πρόκειται για την έναρξη εργασιών για την εγκατάσταση παιδικής χαράς για πρώτη φορά στο χωριό μας. Εύγε στην πρόεδρο της Τ.Κ. Καρίτσας, Μαρία Μαλαβάζου, και το Δήμο Ευρώτα για την πρωτοβουλία.

Είναι ευχάριστο, παρά την οικονομική δυσχέρεια, να γίνονται έργα και στα μικρά χωριά και ευτυχώς γίνονται και στην Καρίτσα μας.

Αξιέπαινες είναι οι προτεραιότητες με σκοπό την διασκέδαση, δημιουργική ενασχόληση, και σωματική εξάσκηση των παιδιών. Οι σημερινοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουν και προωθούν ότι, αντίθετα με τις παλαιομοδίτικες αντιλήψεις, το παιχνίδι κάνει καλό, βοηθά και βελτιώνει τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Το ίδιο, δεν μας εκπλήτει καθόλου,  λέγανε και οι αρχαίοι προγονοί μας με τη ρήση: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά θα βρίσκεται στην καρδιά του χωριού, μεταξύ την πλατεία και το «Ψυχογαίικο», στο ίδιο το οικόπεδο που κάποτε υπήρχε το ταπεινό κονάκι του παπά-Χρόνη (1842-1928).

Οι χωριανοί και οι φίλοι, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, και ενδιαφέρονται για το χωριό θα κρατούνται ενήμεροι με λεπτομέρειες και φωτογραφίες καθώς η νέα παιδική χαρά θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα.

Οι δε μόνιμοι κάτοικοι είναι «τα μάτια και τα αυτιά» που κρατούν ενήμερη ολόκληρη την απανταχού κοινότητα Καριτσιωτών σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου!

Οι σημερινές φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά του Ντίνου Τσολομίτη.








Δεν υπάρχουν σχόλια: