Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Χρήσιμες πληροφορίες από κάποιο φίλο σήμερα.

Ανίχνευση ιού

Ο απλούστερος τρόπος για να διακρίνετε τον κοροναϊό από ένα κοινό κρύο είναι ότι η λοίμωξη από 
τον κοροναϊό δεν προκαλεί κρύα μύτη ή βήχα με κρύο, αλλά δημιουργεί ένα ξηρό και τραχύ βήχα.

Ο ιός συνήθως τοποθετείται αρχικά στο λαιμό προκαλώντας φλεγμονή και αίσθημα ξηρότητας. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 4 ημέρες.

Ο ιός συνήθως ταξιδεύει μέσα από την υγρασία που υπάρχει στους αεραγωγούς, κατεβαίνει στην τραχεία και εγκαθίσταται στους πνεύμονες, προκαλώντας πνευμονία που διαρκεί περίπου 5 ή 6 ημέρες.

Η πνευμονία εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή. Το κοινό κρύο δεν συνοδεύεται, αλλά μπορεί να υπάρξει μια αίσθηση πνιγμού. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός πρέπει να κληθεί αμέσως.

Οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε αυτή την απλή επαλήθευση κάθε πρωί 


Αναπνεύστε βαθιά και κρατήστε την αναπνοή σας για 10 δευτερόλεπτα. Εάν αυτό μπορεί να γίνει χωρίς βήχα, χωρίς δυσκολία, αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει ίωση στους πνεύμονες, υποδεικνύοντας την απουσία λοίμωξης. Συνιστάται να κάνετε αυτό τον έλεγχο κάθε πρωί για να βοηθήσετε στην ανίχνευση λοίμωξης.

Πρόληψη


Ο ιός μισεί τη θερμότητα και πεθαίνει εάν εκτεθεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 27 ° C (80 ° F). Επομένως, τα ζεστά ροφήματα πρέπει να καταναλώνονται άφθονα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτά τα ζεστά υγρά σκοτώνουν τον ιό. Αποφύγετε να πιείτε παγωμένο νερό ή ποτά με παγάκια.

Βεβαιωθείτε ότι το στόμα και ο λαιμό σας είναι πάντοτε υγρό, ποτέ ξηρό. Πρέπει να πίνετε μια γουλιά νερό τουλάχιστον κάθε 15 λεπτά. Γιατί; Ακόμη και όταν ο ιός εισέρχεται στο νερό ή άλλα υγρά μέσω του στόματος, θα ξεπλυθεί μέσω του οισοφάγου απευθείας στο στομάχι, όπου τα γαστρικά οξέα καταστρέφουν τον ιό. Εάν δεν υπάρχει αρκετό νερό, ο ιός μπορεί να περάσει στην τραχεία και από εκεί στους πνεύμονες, όπου είναι πολύ επικίνδυνος.

Για όσους μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία. Οι ακτίνες UV του ήλιου σκοτώνουν τον ιό και η βιταμίνη D είναι καλή για εσάς.

Ο ιός έχει μεγάλο μέγεθος (με διάμετρο 400-500 νανόμετρα) ώστε οι μάσκες του προσώπου μπορούν να τον σταματήσουν, δεν χρειάζονται ειδικές μάσκες προσώπου στην καθημερινή ζωή.

Εάν ένα μολυσμένο άτομο φτερνισθεί κοντά σας, παραμείνετε 10 μέτρα μακριά για να επιτρέψετε στον ιό να πέσει στο έδαφος κι όχι πάνω σας.

Όταν ο ιός έχει πέσει πάνω σε σκληρές επιφάνειες, επιβιώνει περίπου 12 ώρες, επομένως, όταν αγγίζετε σκληρές επιφάνειες όπως πόρτες, συσκευές, κιγκλιδώματα κλπ., πρέπει να πλένετε τα χέρια σας καλά ή / και να τα απολυμάνετε με αλκοολική γέλη.

Ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε ρούχα και χαρτομάντιλα μεταξύ 6 και 12 ώρες. Τα κοινά απορρυπαντικά μπορούν να τον σκοτώσουν. Αντικείμενα που δεν μπορούν να πλυθούν θα πρέπει να τα βάζετε στον ήλιο και ο ιός σκοτώνεται.

Η μετάδοση του ιού συχνά συμβαίνει με άμεση μόλυνση, αγγίζοντας ρούχα, χαρτομάντιλα ή αντικείμενα όπου ο ιός έχει πέσει. Το πλύσιμο των χεριών σας είναι απαραίτητο.

Ο ιός επιβιώνει στα χέρια μας για περίπου 10 λεπτά. Σ’ αυτό το διάστημα πολλά μπορούν να συμβούν: τρίβοντας τα μάτια, αγγίζοντας τη μύτη ή τα χείλη. Αυτό επιτρέπει στον ιό να εισέλθει στο λαιμό σας. Επομένως, για το καλό και το καλό όλων, πλένετε τα χέρια σας πολύ συχνά και να τα απολυμαίνετε.

Μπορείτε να γαργάρετε με απολυμαντικά που εξαλείφουν ή ελαχιστοποιούν την ποσότητα του ιού που μπορεί να εισέλθει στον λαιμό. Κάνοντας αυτό, αφαιρείτε τον ιό πριν καταλήξει στην τραχεία και μετά στους πνεύμονες.

Απολυμάνετε τα πράγματα που αγγίζετε συχνά: κινητό τηλέφωνο, πληκτρολόγιο, ποντίκι, τιμόνι αυτοκινήτου, χερούλια στις πόρτες κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: