Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Δισέγγονα στο «Σπίτι του Ρουμάνου»

«Το σπίτι του Ρουμάνου», όπως είναι γνωστό από τους περισσότερους χωριανούς, χτίστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα από τους πρώτους του ιδιοκτήτες, το Μιχάλη Μαλαβάζο ή «Ρουμάνο»  (1887-1981) και τη γυναίκα του Στυλιανή (1887-1979).

Το έκτησαν σύντομα μετά το γάμο τους το 1905. Εδώ γεννήθηκαν και τα εννιά παιδιά τους. Το σπίτι βρίσκεται στην Πέρα Γειτονιά της Καρίτσας δίπλα στο σπίτι του πατέρα του Μιχάλη, πάνω σε αδελφομοίρι, το μερίδιο γης του Μιχάλη από τον πατέρα του. Σημειώνεται ότι πολλά από τα άλλα γειτονικά σπίτια είναι κι αυτά Μαλαβαζαίικα.

Μετά το θάνατό του Ρουμάνου το 1981, το σπίτι το κληρονόμησε ο γιος του ο Διαμαντής που από το 1954 είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Το σπίτι στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στο Μιχάλη Αδαμαντίου Μαλαβάζο όταν ο Διαμαντής πέθανε το 2017.

Στην πάνω φωτογραφία απεικονίζονται τρία δισέγγονα του Ρουμάνου και της θεια-Στυλιανής σε επίσκεψη στο πατρικό το 2017: Άνταμ, Βασίλης και Βικτώρια Μαλαβάζου

Τις φωτογραφίες παρεχώρησε ο σημερινός ιδιοκτήτης Μιχάλης Αδαμαντίου Μαλαβάζος από την Αδελαΐδα στην Αυστραλία.  Επιπλέον πληροφορίες από τον Μιχάλη Ιωάννη Μαλαβάζο.

1 σχόλιο:

skevis sotiris είπε...

Η Ιστορία του σπιτιού είναι όλα "τα λεφτά"! Μακάρι κάθε χωριανός να έγραφε λίγα λόγια για το σπίτι του. Φωτογραφίες χωρίς σχόλια είναι σαν τον βουβό κινηματογράφο.