Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Παρασκευή του Πάσχα 1962: Εορτή στην Παναγιά την «Τσιλιώτισσα»

Κάθε χρόνο στο γειτονικό μας Γεράκι η δοξολογία για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής πραγματοποιείται την Παρασκευή του Πάσχα στο ομώνυμο εκκλησάκι στα Τσίλια γνωστό στους ντόπιους και ως «Η Παναγιά η Τσιλιώτισσα».

Τα Τσίλια, μια γραφική κοιλαδίτσα που βρίσκεται ανάμεσα στο Γεράκι και το Βρονταμά, είναι εγκαταλειμμένος πλέον χειμερινός οικισμός τσοπάνων και γεωργών, κυρίως Αϊγιωργιτών από την ορεινή περιοχή Αϊ-Γιώργη του Κοσμά Κυνουρίας.

Η φωτογραφία, πολύτιμο κειμήλιο της Άννας Ζούνη-Μαρουδά από την Αδελαΐδα στην Αυστραλία, απεικονίζει την οικογένειά της καθώς και συγγενείς στα Τσίλια την Παρασκευή του Πάσχα το 1962.

Από αριστερά: Παναγιώτης Κούρλας, ο γιος του Κώστας, η Άννα Ζούνη-Μαρουδά, η κόρη του Λιλή Κούρλα-Θελερίτη, η μητέρα του Πετρούλα Κούρλα, η Διαμάντω Μαρουδά, η Γεωργία Μαρουδά, η Γαρούφω Μαρούδα-Λαγογιάννη (που χτες έκλεισε 100 χρονών!), η Σοφούλη Μαρουδά και η Παντελίτσα Λαγογιάννη (κόρη της Γαρούφως). Πίσω από την Γεωργία και τη Γαρούφω είναι ο Θωμάς Τσερώνης και ίσως ο Ντίνος ο Μαλαβαζος.

Τη φωτογραφία παρεχώρησε η Άννα Ζούνη-Μαρουδά. Επιπλέον πληροφορίες από Χρυσούλα Σταματιπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: