Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Πετρος Τούντας: Αφοσιωμένος αντιδήμαρχος με βαθιές ρίζες στην Καρίτσα

«Μαζί με την οικογένειά, επισκέπτονται συχνά το χωριό, γεμίζοντας με αναμνήσεις και χαρά τις στιγμές τους!»

Ο Πέτρος Τούντας, 41χρονος οικογενειάρχης με ατελείωτη ενέργεια και αφοσίωση στην κοινότητα, υπηρετεί σήμερα ως ένας από τους οκτώ αντιδημάρχους του Δήμου Ευρώτα. Γεννημένος το 1982 στο Βλαχιώτη, ο Πέτρος φέρει μαζί του την πλούσια κληρονομιά των προγόνων του, οι οποίοι κατάγονταν από την Καρίτσα του Πάρνωνα και τα Πελετά Κυνουρίας.

Ο πατέρας του, Χρήστος Τούντας, προερχόταν από την Καρίτσα, ενώ η μητέρα του, Δέσποινα Τσεμπελή, είχε τις ρίζες της στα Πελετά.. Από μικρός, ο Πέτρος μεγάλωσε με βαθύ σεβασμό για την παράδοση και την ιστορία της οικογένειάς του, συναισθήματα που τον ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Τα παιδιά αγαπούν να παίζουν στο χιόνι
στο πατρικό σπίτι στην Καρίτσα
Ο Πέτρος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις στον τομέα του μάρκετινγκ. Ακολούθησε μια επιτυχημένη καριέρα, εργαζόμενος σε διάφορες εταιρείες, όπως η Συσκευαστική Μπατσάκη Α.Ε., η Τράπεζα Πειραιώς και, από το 2012 έως σήμερα, στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πέρα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο Πετρος είναι αφοσιωμένος σύζυγος στην Αρχοντούλα Αποστολάκου από τις Γούβες, με την οποία μοιράζονται μια ευτυχισμένη ζωή από το 2013. Μαζί, έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Χρήστο 10 ετών και τον Αντώνη 8 ετών. Η βάπτιση του Χρήστου στην Ευαγγελίστρια της Καρίτσας το 2015 αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για την οικογένεια, υπογραμμίζοντας τη βαθιά τους σύνδεση με το χωριό των προγόνων τους.

Η αγάπη του Πέτρου για την Καρίτσα δεν περιορίζεται μόνο στις οικογενειακές του ρίζες. Μαζί με την οικογένειά του, επισκέπτονται συχνά το χωριό, γεμίζοντας με αναμνήσεις και χαρά τις στιγμές τους. Η επιθυμία των παιδιών του, Χρήστου και Αντώνη, να γνωρίσουν το χωριό του παππού τους, φέρνει ακόμα μεγαλύτερη ζεστασιά στις επισκέψεις τους.

Σήμερα, ο Πέτρος ηγείται με αφοσίωση των αρμοδιοτήτων του ως αντιδήμαρχος, έχοντας υπό την εποπτεία του την Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Με σύνεση, εργατικότητα και όραμα, ηγείται τμημάτων όπως η Διοικητική Υποστήριξη, το Ανθρώπινο Δυναμικό, η Δημοτική Κατάσταση και το Ληξιαρχείο, ο Προϋπολογισμός και το Λογιστήριο, οι Προμήθειες, τα Έσοδα και η Περιουσία, το Ταμείο και το ΚΕΠ.

Ζεστασιά στη «γωνιά» στο πατρικό
Μέσα από τα Καριτσιώτικα Νέα, ο Πέτρος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους συνδημότες και τους συγχωριανούς του για την τιμή που του έδωσαν με την ψήφο τους, καθώς και προς τον δήμαρχο Δήμο Βέρδο για την εμπιστοσύνη του που τον ανέθεσε σε τέτοια ηγετική θέση. Αναλαμβάνει τη δέσμευση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους και να εργαστεί ακούραστα για την πρόοδο και την ευημερία του Δήμου Ευρώτα.

Ο Πέτρος Τούντας αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αφοσιωμένου δημότη και ηγέτη. Η βαθιά του σύνδεση με την παράδοση, η αγάπη του για την οικογένεια και η αστείρευτη ενέργειά του τον καθιστούν έναν ανεκτίμητο πόρο για την κοινότητα του. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Πέτρος είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον Δήμο Ευρώτα για πολλά χρόνια ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: