Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Δήμητρα Βέγκα-Σίταρ (1955-2024)

Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε το θάνατο της Δήμητρας Βέγκα-Σίταρ, η οποία, ετών 68, άφησε την τελευταία της πνοή ειρηνικά στο σπίτι της στη Μανάσσας της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στις 7 Απριλίου 2024.

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1955 στην Καρίτσα, κόρη του Αλέξανδρου Προφύρη και της Αναστασίας Αντωνίου. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Ελλάδα και το 1974 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα με την ανατροφή των δύο παιδιών της, της Σουζάνας και του Λούις, και εργαζόμενη σε δύο δουλειές, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της. Στην ηλικία των 44 ετών αποφοίτησε με πτυχίο Εφαρμοσμένων Επιστημών Πληροφορικής.

Ξεκίνησε τότε την καριέρα της στο Arc of Baltimore και συνταξιοδοτήθηκε ως διαχειρίστρια υποθέσεων στην ηλικία των 62 ετών. Μεγάλη χαρά της προσέφερε η κηπουρική, η μαγειρική και φυσικά τα εγγόνια της.

Η Δημήτρα άφησε το στίγμα της σε πολλούς ανθρώπους γύρω της. Θα τη θυμούνται για την καλοσύνη της, τη ζεστασιά της και το ζωηρό της πνεύμα.

Την αγαπημένη Δήμητρα διατηρούν στη μνήμη τους ο σύζυγός της Βέντλεν Σίταρ, τα παιδιά της Σουζάνα και Λούις, τα αδέρφια της Νικόλας, Βενετία, Αριστέα και Θωμάς.

Η τελετή μνήμης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2024 στο γραφείο τελετών Pierce Funeral Home στη Μανάσσας. Όλοι οι φίλοι και η οικογένεια είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν και να τιμήσουν τη ζωή της.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια προτείνει δωρεές στο Ίδρυμα Jeannette Rankin Foundation. Πρόκειται για ένα ίδρυμα που υποστηρίζει γυναίκες και μη δυαδικά άτομα που επιθυμούν να σπουδάσουν μετά την ηλικία των 35 ετών. Η Δήμητρα πίστευε ένθερμα στη δυνατότητα των γυναικών να λάβουν την εκπαίδευση που επιθυμούν. Θα μας λείψει πολύ, αλλά δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Δείτε τον οικογενειακό κλάδο της αείμνηστης στα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα.

Τα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα έρχονται υπό την αιγίδα του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας», καθώς και της Κοινότητας Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας «Καρίτσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: