Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Αδελαΐδα: Η Κούλα Τσιντζινιώτη Από τον Κοσμά Παράδειγμα για Όλες!

«Όταν οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες να μάθουν και να ηγηθούν, οι κοινότητες αναπτύσσονται καλύτερα!»

Χθες στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που έλαβε χώρα στο Ολύμπικ Χολ της Αδελαΐδας, η Κούλα Τσιντζινιώτη τιμήθηκε για την πολύτιμη προσφορά της στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νότιας Αυστραλίας.

Η Κούλα, όντας μέλος του Παλλακωνικού Συλλόγου και της Κοινότητας για πολλά χρόνια, έλαβε μια πλακέτα αναγνώρισης για την αφοσίωση και την εθελοντική εργασία της που διήρκεσε δεκαετίες.

Η βράβευσή της αποτέλεσε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης, με τον πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Πήτερ Γκαρδιακό, να αποτίει φόρο τιμής στην Κούλα. Η αφοσίωσή της στην κοινωνική πρόνοια και η αστείρευτη υποστήριξή της χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους, υπογραμμίζοντας τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στην ανάπτυξη των κοινοτήτων.

Η επίσημη δήλωση της Κοινότητας τόνισε τη σημασία της ισότητας των φύλων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες μάθησης και ηγεσίας στις γυναίκες. Η δέσμευση αυτή στην προώθηση της ισότητας παραμένει ακλόνητη και μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με στόχο την υλοποίηση θετικών αλλαγών.

Η πορεία της Κούλας από τον Κοσμά της Αρκαδίας στην Αυστραλία το 1964, σε ηλικία 26 ετών, για να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της, Δημήτρη Τσιντζινιώτη από το Γεράκι της Λακωνίας, αποτελεί μαρτυρία του θάρρους και της αποφασιστικότητάς της. Παρά την κοινή καταγωγή τους από γειτονικά χωριά, το ζευγάρι δεν είχε συναντηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η γνωριμία τους έλαβε χώρα εξ αποστάσεως, μέσω επιστολών και φωτογραφιών, έως ότου συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο λιμάνι της Μελβούρνης, όπου ο Δημήτρης την περίμενε με ανθοδέσμη. Ακολούθησε η εγκατάστασή τους στην Αδελαΐδα, όπου απέκτησαν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Αφροδίτη. Ο Δημήτρης έφυγε από τη ζωή το 2005.

Η ιστορία της Κούλας αντανακλά αφοσίωση, ανθεκτικότητα και αδιάλειπτη προσφορά στην κοινότητα. Η αναγνώριση που έλαβε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες, επισημαίνοντας τον αναντικατάστατο ρόλο γυναικών όπως η Κούλα στη διαμόρφωση δυναμικών και συνοχικών κοινοτήτων.

Συγχαρητήρια στην Κούλα για την άξια αναγνώριση και την αστείρευτη προσφορά της στην Κοινότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: