Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Το Τελευταίο Αντίο στο Παιδάκι με τη Μπάλα: Σάκης Στοϊκούδης (1979-2024)

«Το γήπεδο! Ω, πόσο αγαπούσε ο Σάκης το γήπεδο!»


Βαθιά θλίψη νιώθουμε στο Γκούντγουντ της Αδελαΐδας για την απώλεια του Σάκη Στοϊκούδη, ηλικίας 44 ετών, έναν πρώην μαθητή μας από πολλά χρόνια πριν. Για εμάς, ο Σάκης ήταν ένα παιδί γεμάτο καλοσύνη, τόσο μέσα στην τάξη όσο και στο προαύλιο. Η μεγαλύτερή του χαρά, όμως, ήταν η μπάλα.

Κάθε σκέψη φέρνει στο μυαλό μας εικόνες του μικρού Σάκη: στην τάξη, στο προαύλιο, στα σοκάκια και τα πάρκα του Γκούντγουντ, αλλά και στο γήπεδο.

Το γήπεδο! Ω, πόσο αγαπούσε ο Σάκης το γήπεδο! Και εμείς πόσο θαυμάζαμε τον μικρό καλλιτέχνη του ποδοσφαίρου, με την ξεχωριστή σχέση και χαρά που είχε για τη μπάλα.

Η απώλεια ενός παιδιού που έχουμε διδάξει και δει να μεγαλώνει δεν είναι ποτέ εύκολη. Το ζωηρό πνεύμα και η καλή καρδιά του Σάκη μας συγκινούν και η απουσία του αφήνει ένα κενό στις καρδιές μας.

Κρατάμε ζωντανές τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί του: Τον μικρό Σάκη να παίζει ποδόσφαιρο στο γήπεδο του σχολείου, όπως πάντα, και να τρέχει για λίγο κοντά μας για να προλάβει να μας πει «Καλημέρα, κύριε». Τον νεαρό μαθητή στο πίσω θρανίο της τάξης να κοιτάζει τον δάσκαλο με μάτια γεμάτα όνειρα, σαν να λέει «Θα προσπαθήσω πολύ στο μάθημά σας». Το παιδάκι με ποντιακές ρίζες, που η καρδιά του έκαιγε για τους θρύλους της Σπάρτης, ίσως για χάρη του δασκάλου.

Το μικρό παιδί με τη μπάλα θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας και η μνήμη του θα συνεχίσει να μας εμπνέει.

Στην οικογένεια του Σάκη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ο Σάκης άγγιξε τις καρδιές μας με τη ζωηρότητα και τη χαρά του. Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλους μας.

Ελπίζουμε να βρείτε δύναμη και παρηγοριά στις αγαπημένες σας αναμνήσεις και στην αγάπη των ανθρώπων γύρω σας κατά αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Ο Σάκης θα μείνει πάντα ζωντανός μέσα στις καρδιές μας.

Συλλυπητήρια και δύναμη σε όλη την οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: