Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Κωνσταντίνος Μαλαβάζος του Αθανασίου (1929-2024)

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνεται η απώλεια σήμερα του συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Μαλαβάζου του Αθανασίου, σε ηλικία 94 ετών. Ο Κώστας γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1929 στην Καρίτσα και απεβίωσε στις 10 Φεβρουαρίου 2024, περιβαλλόμενος από την αγαπημένη του οικογένεια στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας. Ήταν αγαπημένος σύζυγος της αείμνηστης Αγγελικώς, η οποία τον προηγήθηκε στην αιωνιότητα μόλις 13 ημέρες πριν.

Ο Κώστας ήταν ο 28ος Καριτσιώτης που έφτασε στην Αυστραλία σε ηλικία 29 χρονών με το πλοίο «Φλαμίνια» στις 29 Ιουνίου 1959. Μόλις οκτώ μήνες αργότερα, το 1960, η οικογένειά του ακολούθησε με πρόσκλησή του και εγκαταστάθηκαν στο Γκούντγουντ της Αδελαΐδας, όπου έζησε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Κώστας θα μείνει αξέχαστος ως ένας από τους πιο φιλόξενους χωριανούς για τους νεοφερμένους Καριτσιώτες τη δεκαετία του 1960. Το σπίτι του στο Ρόζα Στριτ ήταν τακτικός χώρος συνάντησης για πολλούς από εμάς. Ο Κώστας και η Αγγελικώ ήταν πάντα ευγενικοί και ζεστοί φιλοξενητές στα πρώτα μας χρόνια, όταν η συμπαράσταση και η παρέα ο ένας του άλλου ήταν πολύτιμη.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, στις 10:30 π.μ., από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο 101 Goodwood Road, Goodwood. Ο ενταφιασμός θα γίνει στο Νεκροταφείο Centennial Park, στο Ορθόδοξο Τμήμα Β.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους αγαπημένους του. Ο Κωνσταντίνος Μαλαβάζος θα μείνει αξέχαστος για την ευγένεια, τη ζεστασιά και τη φιλοξενία του προς τους γύρω του. Η μνήμη του θα ζει αιώνια στις καρδιές μας.

Δείτε τον οικογενειακό κλάδο του αείμνηστου στα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα.

Τα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα έρχονται υπό την αιγίδα του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας», καθώς και της Κοινότητας Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας «Καρίτσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: