Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Η ξεχωριστή, κεντρική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών για το τέλος του καλοκαιριού...!!

Σας προσκαλούμε στο Γεράκι, στο «Αλώνι του Γκίνη», την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 8 μ.μ., σε μια Πολιτιστική - Μουσική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ένα Μνημείο της νεώτερης και σύγχρονης ιστορίας μας. Το «Γκινέικο Αλώνι», όπως οι Γερακίτες συνηθίζουμε να το αποκαλούμε, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα των περίφημων γερακίτικων πλακόστρωτων αλωνιών, «πλακάλωνων», ταυτισμένων με τον αγώνα των προγόνων μας να «βγάλουν το ψωμί τους».

Με την έναρξη της εκδήλωσης θα θυμηθούμε ή θα γνωρίσουμε τη χρήση και τον τρόπο λειτουργίας του Αλωνιού και στη συνέχεια όλοι θα βρεθούμε όσο πιο κοντά στο κέντρο του, απ΄όπου, με θέα το Γεράκι και το Κάστρο του, οι γλυκές φωνές δύο ποιοτικών ερμηνευτών, του Σπύρου Κουτσοβασίλη και της Ειρήνης Χριστοφιλάκη, θα μας παρασύρουν σε μουσικό ταξίδι δύο και πλέον ωρών. Στην ομορφιά του ταξιδιού αυτού θα συμβάλουν εξαίρετοι καλλιτέχνες που θα βρίσκονται, επίσης, εκείνη τη νύχτα στο χώρο: ο Γιώργος Κούτουλας (πιάνο), ο Χαράλαμπος Γούλας (κιθάρα), ο Δημοσθένης Καραμίχας (μπουζούκι) και ο Νίκος Σταματάκος (κρουστά).


Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, όσοι μας τιμήσουν με την παρουσία τους, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το υψηλής ποιότητας και παγωμένο κρασί από την «Cava Maroudas», ένα ελαφρύ συνοδευτικό από το «Κτήμα Εσπερίδες», καθώς και ψωμί ψημένο στους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους του Γερακίου.


Για συμμετοχή και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 693 68 15 850 (κα Ευαγγελία Κοντογεώργου, Έφορος Συλλόγου)

Για την ενίσχυση του Συλλόγου:

  •   Γενική Είσοδος: 3 €
Προαιρετικά:
  • Κανάτα (1 kg) κρασιού μαζί με ελαφρύ συνοδευτικό πιάτο 5 ατόμων: 20 €
  • Ποτήρι κρασί (2 €)
  • Φυσικός χυμός για τα παιδιά: 1 €.
Σας ευχαριστούμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών
Μιχάλης Σόβολος, Πρόεδρος
Ανθή Σαράντη, Αντιπρόεδρος
Ελένη Αγγελέτου, Γραμματέας
Νίκος Ζήτσας, Ταμίας
Ευαγγελία Κοντογεώργου, Έφορος


Δεν υπάρχουν σχόλια: