Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η εφαρμογή της Google «Street View» και στην Καρίτσα

http://www.instantstreetview.com/2embahz3u4folz27kzo4z0
Αυτή την εβδομάδα η Google εγκαινίασε το Street View στην Ελλάδα, το οποίο στην πρώτη του φάση καλύπτει 60 - 70% της χώρας. Ευχάριστη είναι η έκπληξη για μας να δούμε το χωριό μας μέσα από τη πρώτη στιγμή.   

Έτσι η απόγονοι Καριτσιώτες ανά τον κόσμο μπορούν πλέον μέσω των Χαρτών Google να απολαμβάνουν ακριβείς εικονικές και περιηγήσεις τόσο στο χωριό όσο και στην πατρίδα, με εικόνες από κάμερες 360°. Ο εικονικός περίπατος δείχνει πανοραμικές φωτογραφίες όπως ακριβώς θα βλέπαμε από τη διαδρομή αν οδηγούσαμε αυτοκίνητο.  Περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, μνημεία με πολιτιστική και ιστορική σημασία, τοπία σπουδαίας φυσικής ομορφιάς, καθώς και σειρά δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Για εμάς η περιήγηση ξεκινάει στην πλατεία του χωριού και μπορεί να πάρει την ανηφόρα μέχρι του Νταρίβα ή να ακολουθήσει το δημόσιο δρόμο μέχρι το Γεράκι.  Στη διαδρομή μπορούμε να δούμε πολλές και όμορφες  εικόνες από κάθε προσανοτολισμό. Προχωρούμε με κλικ  προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος, κάνουμε χρήση της αγκύρωσης και του συρσίματος για να αλλάξουμε πορεία και να δούμε άλλες όψεις της πανοραμικής.  Στο κάτω αριστερό άκρο της οθόνης υπάρχει βοηθητικός χάρτης που απεικονίζει το δρόμο που βρισκόμαστε. Κάνοντας κλικ  σε κάποιο άλλο κομμάτι του δρόμου μετακινούμαστε αμέσως στο συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: