Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Δοκιμαστικό διαδίκτυο στο χωριό

Το τελευταίο διάστημα στο χωριό λειτουργεί δοκιμαστικά ασύρματο διαδίκτυο με κεραία που είναι τοποθετημένη σε μια ειδικά επιλεγμένη οπτική θέση αγνάντι στην πλατεία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου με σκοπό τελικά να είναι δυνατό τόσο στους Καριτσιώτες όσο και στους επισκέπτες του χωριού να έχουν πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων ή PDA τελευταίας τεχνολογίας.

Μέχρι τώρα ο δοκιμαστικός εξοπλισμός λειτουργεί με ανάμεικτα αποτελέσματα. Καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα στα σπίτια και σημεία που είναι κοντά και έχουν οπτική επαφή με την κεραία.  Υπάρχουν όμως ακόμα πολλά όπου η σύνδεση αποδεικνύεται προβληματικήΕπιπλέον, όπως ισχυρίζονται οι ντόπιοι, όταν το χωριό χτυπιέται από καταιγίδες με κεραυνούς το σήμα χάνεται εντελώς, ως και συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Το βασικό ζήτημα αρχικά πάντως είναι η αποτελεσματική λήψη του σήματος κάπου, σε κάποιο σημείο στο χωριό, ενώ δευτερεύοντα, και όχι ανυπέρβλητα, θεωρούνται τα προβλήματα σχετικά με την μεταγενέστερη μετάδοση σε απόσταση 300 έως 500 μέτρα σε κάθε κατεύθυνση από εκεί, λογικά με κάποιο επιπλέον κόστος.  Αλλιώς παίρνουμε τα λάπτοπ μας και πάμε κάτω από τα σφεντάμια στην πλατεία, αγνάντι στην κεραία ψηλά, να κάνουμε τη δουλειά μας!

Σύντομα θα υπάρξει από τον πολιτιστικό σύλλογο σχετική ενημέρωση για τη δοκιμή του να συνδέσει το χωριό με τον παγκόσμιο ιστό καθώς και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα αξιόπιστου διαδικτύου στην Καρίτσα.

Το διαδίκτυο σήμερα θεωρείται βασική υπηρεσία, ειδικότερα για τους νέους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γηςΥπάρχει λόγος  να στερείται αυτό από τους δικούς μας νέους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: