Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Φώτα στη Μνήμη: Ένας Φωτογραφικός Περίπατος στον Χρόνο του Βαφειού και της Ριζάς

«Η συλλογή, καταγραφή και διατήρηση παλιών φωτογραφιών αποτελεί μια πράξη αγάπης για την ιστορία των δύο μικρών οικισμών!»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειού-Ριζάς «Άγιος Υάκινθος» διοργανώνει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, μέσα από μια συλλογή παλιών φωτογραφιών, που αποτυπώνουν την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά στα δύο μικρά χωριουδάκια.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Φωτογραφικός Περίπατος στον Χρόνο» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαφειού.

Η σημασία της διατήρησης της ιστορίας των δύο χωριών μέσα από τις φωτογραφίες είναι ανεκτίμητη. Μέσα από αυτές τις εικόνες, αναβιώνουν στιγμές, πρόσωπα και τοπία που διαμόρφωσαν το παρελθόν και συνδέουν τους ντόπιους με τις ρίζες τους. Η συλλογή, καταγραφή και διατήρηση παλιών φωτογραφιών αποτελεί μια πράξη αγάπης για την ιστορία των δύο μικρών οικισμών, δίνοντας ζωή σε ξεχασμένα κεφάλαια και διασφαλίζοντας ότι η μνήμη αυτών θα παραμείνει ζωντανή.

Η έκθεση αυτή αποτελεί έναν φόρο τιμής στην ιστορία και τον τόπο. Με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαφειού-Ριζάς «Άγιος Υάκινθος», μας προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να αναβιώσουμε ένα πολύτιμο κομμάτι της τοπικής ιστορίας. Αυτή η προσπάθεια αξίζει τη στήριξη όλων και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλες κοινότητες και χωριά.

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο για αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία και την πρόσκλησή του, και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!




Δεν υπάρχουν σχόλια: