Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Τιμή για τον Γιάννη Αντωνίου: Αναγνωρίστηκε από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση με Βραβείο Εθελοντικής Εργασίας

«Η αφοσίωση και ο κόπος του Γιάννη 
έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην κοινότητα,
αποδεικνύοντας τη δύναμη της εθελοντικής εργασίας»

Ενας ταπεινός και συνάμα όμορφος χαιρετισμός σε ειδική τελετή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γκούντγουντ της Αδελαΐδας, καθώς ο 80χρονος Γιάννης Αντωνίου αναγνωρίζεται ως αξιόλογος αποδέκτης του Βραβείου Εθελοντών για το έτος 2023 από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση. Ο Στιβ Γεωργανάς, ομοσπονδιακός βουλευτής της Αδελαΐδας, απένειμε το βραβείο στο Γιάννη, επαινώντας την εξαίρετη προσφορά του στην τοπική εκκλησία. 

Ο Γιάννης μετανάστευσε στην Αδελαΐδα από την Καρίτσα το 1963, σε ηλικία 20 ετών, και από τότε ζει στην περιοχή του Γκούντγουντ. Εδώ παντρεύτηκε, εδώ μεγάλωσε την οικογένειά του, και η εδώ εκκλησία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

Η αφοσίωση και ο κόπος του Γιάννη έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην τοπική κοινότητα, αποδεικνύοντας τη δύναμη της εθελοντικής εργασίας στον εμπλουτισμό της ζωής και την προαγωγή μιας ισχυρής αίσθησης ενότητας. Εδώ και χρόνια, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αφιερώνοντας αμέτρητες ώρες σε διάφορες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που έχουν ενισχύσει την παρουσία της εκκλησίας στο Γκούντγουντ. 
Ο Γιάννης αποτελεί πρότυπο δέσμευσης στην υποστήριξη της αποστολής της εκκλησίας, είτε πρόκειται για τη συντήρηση του ναού, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, είτε την παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται. 

Η συνεισφορά του έχει επηρεάσει τη ζωή πολλών πιστών. Ο Στιβ Γεωργανάς επαινεί το εξαίρετο έργο του Γιάννη και τον αντίκτυπο που έχει στην τοπική κοινότητα. Ο Γεωργανάς τονίζει τη σημασία των εθελοντών όπως ο Γιάννης, οι οποίοι, με την ακλόνητη αφοσίωσή τους, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ενωμένης και δυναμικής κοινωνίας. 

Η αναγνώριση του Γιάννη ως δικαιούχου του Βραβείου Εθελοντών της Αυστραλιανής Κυβέρνησης για το 2023 επιβεβαιώνει το πάθος του για την εθελοντική εργασία και την ακλόνητη δέσμευσή του στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Πρόκειται για μια δίκαιη αναγνώριση των σημαντικών συνεισφορών του και του θετικού αντικτύπου του στην κοινότητα. 

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και η Κοινότητα Καριτσιωτών της Νότιας Αυστραλίας και οι Έλληνες του Γκούντγουντ, εύχονται τα θερμά συγχαρητήρια τους στο Γιάννη Αντωνίου για αυτήν την εξαιρετική επιτυχία. Η αφοσίωσή του αποτελεί έμπνευση για άλλους και τους ενθαρρύνει να αγκαλιάσουν το πνεύμα της εθελοντικής εργασίας και να προκαλέσουν θετική αλλαγή στη ζωή των γύρω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: