Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Συνεχίζεται η εκπληκτική ανάπτυξη της εταιρίας φράουλων του Κώστα και της Όλγας Πήλιουρα

Η εκπληκτική ανάπτυξη μιας αγροτικής επιχείρησης που ξεκίνησαν συγχωριανοί μας εδώ και 50 χρόνια στη Νότια Αυστραλία είναι κάτι που σίγουρα κάνει όλους μας τόσο πιο περήφανους.

Μιλάμε για την εμβληματική φάρμα φράουλων, «Μάουντ Μπάρκερ Στράουμπερις», της οικογένειάς του Κώστα και της Όλγας Πήλιουρα.

Ο Κώστας, γιος του Γεωργίου Πήλιουρα από τον Κοσμά Κυνουρίας και της Θεοδώρας Μαλαβάζου από την Καρίτσα, γεννήθηκε μεν στον Κοσμά αλλά η οικογένειά του ήταν όπως λέγαμε κείνα τα χρόνια «διπλοκάτοικοι» Κοσμιτοκαριτσιώτες, το καλοκαίρι ζούσαν στον Κοσμά ενώ το χειμώνα κατέβαιναν στην Καρίτσα.

Το 1965, ολόκληρη η οικογένεια του Γιώργη και της Θοδωρούλας Πήλιουρα μετανάστευσε στην Αδελαΐδα στην Αυστραλία όπου απ’ την αρχή ο νεαρός Κώστας ρίχτηκε στη βιοπάλη και το μεροκάματο. Πέντε χρόνια αργότερα ο Κώστας γνώρισε και παντρεύτηκε τη μικρή μετανάστρια Όλγα Πυρλή, μόλις 18 ετών από τον Πύργο Ηλίας. Πολύ σύντομα κατόπιν το νεαρό ανδρόγυνο εγκατέλειψε την Αδελαΐδα να μετακινηθεί 30 χλμ. έξω από την πόλη, να ρίξει ρίζες στην ημιαγροτική περιοχή Μάουντ Μπάρκερ. 

Και εδώ, στην καρδιά των πανέμορφων λόφων της Αδελαΐδας, ξεκίνησαν όλα! Σχεδόν από το τίποτα εδώ έφτιαξαν το σπίτι τους, μεγάλωσαν την οικογένειά τους, και σιγά σιγα δημιούργησαν μια πραγματικά υπέροχη οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Κώστας και η Όλγα ξεκίνησαν την καλλιέργεια φράουλων σε μια μικρή φάρμα. Δώσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σταδιακά με όραμα, πάθος και σκληρή δαυλιά το 1980 ήταν έτοιμοι να είναι γνωστοί και να λειτουργούν υπό την επωνυμία της επιχείρησης «Μάουντ Μπάρκερ Στράουμπερις». Κατόπιν ο γιος τους ο Γιώργος μπήκε κι αυτός στην οικογενειακή εταιρία το 1995. Ο Γιώργος έχει δύο γιους, τον Κώστα και τον Νίκο, οι οποίοι κι αυτοί ασχολούνται με την επιχείρηση από μικρή ηλικία.

Έτσι η οικογενειακή εταιρία που ξεκίνησαν ο Κώστας και η Όλγα με μια φάρμα, ένα μικρό τετράγωνο 20.000 φυτών, τώρα καλλιεργεί περίπου 1,2 εκατομμύρια φυτά και απασχολεί περίπου 125 άτομα.

Εύγε τους
!

Δεν υπάρχουν σχόλια: