Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ανεμογεννήτριες μέχρι και στην Καρίτσα

Μέχρι και στην Καρίτσα θα φτάσουν οι ανεμογεννήτριες που τελευταία στήνονται στη νότια Λακωνία, σύμφωνα με την Notospress, την τοπική διαδικτυακή υπηρεσία ειδήσεων.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα απορία είναι, πώς θα περάσουν τις ανεμογεννήτριες μέσα από τα χωριά και τους αγροτικούς δρόμους; Η κάθε γεννήτρια αποτελείται από τρία γιγάντια φτερά, ενώ καλά ενημερωμένη πηγή της Notospress αναφέρει: «Το κάθε φτερό υπολογίζουν να κάνει από τρεις μέχρι τέσσερις μέρες μέχρι την Καρίτσα… Αν έχει καλό καιρό μπορεί να ξεκινήσουν και αύριο. Αν βρέχει δεν δουλεύουν γιατί έχουν μέσα τα φτερά καλώδιο για αλεξικέραυνο. Όταν όμως δεν είναι τοποθετημένο και γειωμένο με το έδαφος τραβάει τους κεραυνούς και χωρίς γείωση σκάζουν στο κεφάλι σου. Γι’ αυτό όταν βρέχει σταματούν τα πάντα…»

Ενώ, κατά τη γνώμη μας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική καθώς και η ηλιακή, αποτελούν ελπιδοφόρες εναλλακτικές λύσεις για ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον, η ακόλουθη παρατήρηση της Notospress είναι απόλυτα λογική και έγκυρη: «Το κατά πόσο ωφελεί ή βλάπτει η λειτουργία φωτοβολταϊκών σε μια περιοχή θα το δείξει η λειτουργία τους και ο χρόνος. Ωστόσο, οι εταιρείες που κάνουν αυτές τις «φαραωνικές» μεταφορές καλό θα ήταν να ενημερώνουν από τον τύπο αλλά και στα χωριά τους πολίτες των περιοχών που είναι υποχρεωμένοι να υποστούν και την ταλαιπωρία αλλά ενδεχομένως και τους κινδύνους.»

Είναι επίσης εύλογο να ζητείται η συγκατάθεση των κατοίκων πριν την εγκατάσταση τέτοιων γιγαντιαίων ανεμογεννητριών ανάμεσά τους, ενώ το άμεσο και συγκεκριμένο όφελος για κάθε χωριό πρέπει να διευκρινιστεί και να γίνει απολύτως σαφές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: