Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Γιορτή του «Γερονθραίου» Μετανάστη και Κάστρεια στο Γεράκι

Αφιερωμένη στους μετανάστες από όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών:
Αλεποχώρι,
Γεράκι,
Καλλιθέα,
Καρίτσα


Τη σκυτάλη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» παίρνει το γειτονικό μας Γεράκι. 

Όπως ανακοινώθηκε στην κοινοτική σελίδα του Δήμου, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Επάνω Βρύση του χωριού «Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο» με τους Σπύρο Κουτσοβασίλη και Ειρήνη Χριστοφιλάκη.

Η συναυλία εντάσσεται στον εορτασμό των εκδηλώσεων «Γιορτή Του Μετανάστη-Κάστρεια 2016» που λαμβάνουν χώρα ετησίως στο Γεράκι στα τέλη Ιουλίου.

Η γιορτή που ξεκίνησε και καθιερώθηκε από τον τότε δήμαρχο, κ. Φίλιππο Πήλιουρα, είναι αφιερωμένη στους μετανάστες από όλα τα χωριά του πρώην Δήμου, σημερινής Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών: το Αλεποχώρι,
την Καλλιθέα, την Καρίτσα, και φυσικά το Γεράκι.

Επιπλέον, την επόμενη μέρα , Παρασκεύη 29 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών προς τιμή των μεταναστών τελεί εσπερινό και αρτοκλασία στον Ι. Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατόπιν θα ακολουθήσουν οι παρακάτω εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία του Γερακίου:

  • Παρουσίαση του καθηγητή κ. Κρούελ
  • Παρουσίαση από τον φοιττή αρχαιολογίας κ. Παναγιώτη Χρηστάκη.
  • Αφιέρωμα στην ξενιτιά με απαγγελία ποιημάτων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακίου
  • Μουσική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: