Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Φρεσκάρισμα στην Ευαγγελίστρια

Ο Σπύρος Κατσάμπης, κάτοικος του Λεωνιδίου, πέρασε τις τελευταίες δύο ημέρες στο χωριό με αποκλειστικό σκοπό το φρεσκάρισμα του αυλόγυρου της Ευαγγελίστριας.

Ξανάβαψε τις κολόνες στην κύρια είσοδο, όλα τα παγκάκια και τοιχάκια γύρω από την εκκλησία καθώς και τα κάγκελα.

Στη φωτογραφία πάνω ο Σπύρος περνάει τις τελευταίες πινελιές στα κάγκελα του μνημείου, υπό τα αυστηρά βλέμματα βέβαια του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Εκτός από το βάψιμο, το συμβούλιο ήταν πολύ δραστήριο φέτος με στόχο την αναβάθμιση ολόκληρου του προαυλίου. Το πρόγραμμα επίσης περιλάμβανε την πλακόστρωση του χώρου, καθώς και τη διαμόρφωση μιας γωνιάς σε κήπο για λουλούδια. Η  παλιά ραγισμένη καμπάνα της εκκλησίας είναι τοποθετημένη σε μία πλευρά του κήπου και για ευνόητους συναισθηματικούς λόγους αποτελεί ένα πολύ αγαπητό έκθεμα.  


Το συνολικό κόστος του έργου ξεπέρασε τα 7.000 ευρώ τα οποία συγκεντρώθηκαν από την πώληση τριών χωραφιών ιδιοκτησία της εκκλησίας (4.000 ευρώ), μια δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καριτσιωτών (1.000 ευρώ), καθώς και διάφορες δωρεές από συγχωριανούς κάτοικους στο χωριό και από το εξωτερικό.

Η αναχωμάτωση του λουλουδόκηπου χρειάστηκε τόνους χώμα που το κουβάλησαν νεαροί εθελοντές με «προσωπική εργασία». Ιδιαίτερα εκτιμώνται από το εκκλησιαστικό συμβούλιο οι προσπάθειες των ακόλουθων: Γρηγόρη Κατσάμπη, Κώστα Αντωνίου, Παναγιώτη Τούντα, Γιάννη Τσολομίτη, Βαγγέλη Μαλαβάζο, Παναγιώτη Κατσάμπη και Ντίνου Τσολομίτη.
 
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρόεδρο ιερέα π. Χρήστο Καρυδόγιαννη και τα μέλη Αντώνη Κατσάμπη, Παναγιώτη Αντωνίου, Στέλιο Μαλαβάζο και Νίκο Μαλαβάζο.

Παρακάτω παρουσιάζουμε φωτογραφίες από την «προσωπική εργασία».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: