Η Ευγενία Λάμπρου από τη Σπάρτη, με καταγωγή από το γειτονικό μας Γεράκι και κόρη του Νίκου Λ. Λάμπρου, έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο στις κατηγορίες κάτω των 17 και κάτω των 20 ετών.
Στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, η δυναμική Ευγενία εντυπωσίασε το κοινό με την επιμονή και την αγωνιστικότητά της. Κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες που αγωνίστηκε.
Συγχαρητήρια στην Ευγενία για τις επιτυχίες της. Της ευχόμαστε και σε ανώτερα!
Ο Δημήτρης Αντωνίου (του Αναστασίου) χθες γιόρτασε τα 80ά του γενέθλια με την αγαπημένη του οικογένεια και τους πιο στενούς φίλους και κουμπάρους στο AMMOS Greek Bistro στην Αδελαΐδα. Η βραδιά ήταν γεμάτη χαρά και συγκίνηση καθώς ο «Τζιμ», όπως είναι γνωστός στους φίλους του, και η σύζυγός του Μαρία βρέθηκαν περιτριγυρισμένοι από τα εγγόνια τους για να κόψουν την τούρτα σε αυτήν την ιδιαίτερη γιορτή.
Ο Τζιμ μετανάστευσε στην Αυστραλία από την Καρίτσα σε ηλικία 23 χρονών. Έφτασε στο λιμάνι του Φρήμαντλ στις 26 Απριλίου 1967 με το πλοίο «Αυστραλίς». Από τότε, έχει δημιουργήσει μια όμορφη ζωή στην Αδελαΐδα.
Η βραδιά των γενεθλίων ήταν μια ευκαιρία για τον Τζιμ και τη Μαρία να μοιραστούν στιγμές ευτυχίας με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, δείχνοντας την αγάπη και την ενότητα της οικογένειάς τους. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν εκλεκτά ελληνικά εδέσματα και ποτά, ενώ οι αναμνήσεις από τα παλιά ζωντάνεψαν μέσα από την κουβέντα.
Ευχόμαστε στον Τζιμ καλή υγεία και πολλά χρόνια ευτυχίας. Ο εορτασμός των 80ών γενεθλίων του αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή του και μια υπενθύμιση της δύναμης και της αντοχής που τον χαρακτηρίζει.
Η οικογένεια και οι φίλοι ευχαρίστησαν όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της ξεχωριστής ημέρας. Ο Τζιμ Αντωνίου θα συνεχίσει να είναι ένα αγαπητό και σεβαστό πρόσωπο ανάμεσά μας, με την ευχή να έχει πάντα χαρά και ευτυχία στη ζωή του.
Φωτογραφίες ευγενική προσφορά της Αλεξάνδρας Κατσάμπη
«Η εκκλησία μας με νέα πνευματική και καλλιτεχνική
λάμψη.»
Η εκκλησία της Ευαγγελίστριας στην καρδιά της Καρίτσας αποκτά μια νέα, ιερή λάμψη. Μετά από μήνες προετοιμασίας και προσπάθειας, το όραμα της εκκλησιαστικής επιτροπής για την αγιογράφηση του ναού σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα.
Τον περασμένο Απρίλιο, η επιτροπή υπέβαλε την πρότασή της στη Μητρόπολη Σπάρτης και στις 15 Ιουλίου έλαβε την επίσημη έγκριση. Ακολούθησε μια προσεκτική διαδικασία επιλογής του κατάλληλου αγιογράφου. Μετά από μια επίσκεψη του Μανώλη Μαλαβάζου μαζί με την Αργυρούλα και Αλεξάνδρα Κατσάμπη στο εργαστήριο του έμπειρου καλλιτέχνη Τριαντάφυλλου Καγιά στην Καλαμάτα, η εκκλησιαστική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να του αναθέσει αυτό το σημαντικό έργο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καγιάς και η ομάδα του ξεκίνησαν την τοποθέτηση των πρώτων αγιογραφιών. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 26 τοιχογραφίες που κοσμούν πλέον διάφορα σημεία του ναού. Η αγιογράφηση της Ευαγγελίστριας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την Καρίτσα και οι χωριανοί περίμεναν με ανυπομονησία να θαυμάσουν το τελικό αποτέλεσμα
Έκπληξη, θαυμασμό και μια βαθιά συγκίνηση ένιωσαν οι χωριανοί όλων των ηλικιών όταν μπήκαν για πρώτη φορά στην ανακαινισμένη εκκλησία. Οι αγιογραφίες, με τα έντονα χρώματα και τη λεπτομερή απεικόνιση, τους προσέφεραν μια αίσθηση ειρήνης και κατάνυξης. Τα νέα οπτικά στοιχεία και τα ζωηρά χρώματα των τοιχογραφιών έδωσαν μια ζωντανή και φωτεινή όψη στον ιερό χώρο, μεταμορφώνοντάς τον σε ένα πραγματικό καλλιτεχνικό αριστούργημα.
Οι εικόνες των αγίων, με τις πλούσιες και ζωντανές αποχρώσεις, δεν υπενθύμισαν μόνο την ιστορία της εκκλησίας αλλά και ενίσχυσαν το αίσθημα κοινότητας και συνοχής μεταξύ των Καριτσιωτών. Από τα μικρά παιδιά μέχρι τους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι χωριανοί ένιωσαν να ενώνονται σαν κοινότητα και σαν χωριό, καθώς οι αγιογραφίες αναδείκνυαν την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά μας. Οι νέες αυτές εικόνες θα συνεχίσουν να εμπνέουν ευλάβεια και πίστη, προσφέροντας στους χωριανούς και τους επισκέπτες έναν χώρο που ακτινοβολεί πνευματική γαλήνη και αισθητική τελειότητα.
Η Αλεξάνδρα Κατσάμπη, υποστηρίκτρια του έργου από την αρχή, επισημαίνει ότι η αγιογράφηση της Ευαγγελίστριας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως. Η εκκλησιαστική επιτροπή σχεδιάζει να επεκτείνει το έργο και στους ανώτερους χώρους του ναού, διακοσμώντας τους με διάφορα βιβλικά θέματα.
Η εκκλησιαστική επιτροπή, υπό την ηγεσία του π. Χρήστου Καρυδόγιαννη, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυμένη από την ανταπόκριση των ντόπιων. Η υποστήριξη των οικογενειών του χωριού υπήρξε απίστευτη και καθοριστική για την πρόοδο του έργου. Η αφοσίωση και η συνεισφορά τους, τόσο σε χρόνο όσο και σε πόρους, ανέδειξε την κοινή μας επιθυμία να δούμε την εκκλησία μας να αναγεννιέται και να λάμπει με νέα πνευματική και καλλιτεχνική λάμψη.
Η Ευαγγελίστρια δεν είναι απλώς ένας τόπος λατρείας, αλλά ένα σύμβολο ενότητας και κοινής ταυτότητας. Με αυτό το πνεύμα συνεργασίας και αγάπης, η εκκλησιαστική επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για να ολοκληρώσει το έργο, φέρνοντας νέες αγιογραφίες που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω την πνευματική ζωή και την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας.
Όποιος επιθυμεί να κάνει κάποια δωρεά προς την περαιτέρω αγιογράφηση της Ευαγγελίστριας, παρακαλείται να απευθυνθεί στην Αλεξάνδρα Κατσάμπη.
«Η συλλογή, καταγραφή και διατήρηση παλιών φωτογραφιών αποτελεί μια πράξη αγάπης για την ιστορία των δύο μικρών οικισμών!»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειού-Ριζάς «Άγιος Υάκινθος» διοργανώνει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, μέσα από μια συλλογή παλιών φωτογραφιών, που αποτυπώνουν την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά στα δύο μικρά χωριουδάκια.
Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Φωτογραφικός Περίπατος στον Χρόνο» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαφειού.
Η σημασία της διατήρησης της ιστορίας των δύο χωριών μέσα από τις φωτογραφίες είναι ανεκτίμητη. Μέσα από αυτές τις εικόνες, αναβιώνουν στιγμές, πρόσωπα και τοπία που διαμόρφωσαν το παρελθόν και συνδέουν τους ντόπιους με τις ρίζες τους. Η συλλογή, καταγραφή και διατήρηση παλιών φωτογραφιών αποτελεί μια πράξη αγάπης για την ιστορία των δύο μικρών οικισμών, δίνοντας ζωή σε ξεχασμένα κεφάλαια και διασφαλίζοντας ότι η μνήμη αυτών θα παραμείνει ζωντανή.
Η έκθεση αυτή αποτελεί έναν φόρο τιμής στην ιστορία και τον τόπο. Με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαφειού-Ριζάς «Άγιος Υάκινθος», μας προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να αναβιώσουμε ένα πολύτιμο κομμάτι της τοπικής ιστορίας. Αυτή η προσπάθεια αξίζει τη στήριξη όλων και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλες κοινότητες και χωριά.
Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο για αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία και την πρόσκλησή του, και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συγχωριανού, Παναγιώτη Αντώνη (του Αθανασίου), από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, σε ηλικία 72 ετών.
Ο Παναγιώτης γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1952 στην Καρίτσα, όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Σε ηλικία μόλις δύο ετών, μετανάστευσε στην Αυστραλία μαζί με τους γονείς του, τους αείμνηστους Αθανάσιο και Μαργαρίτα, καθώς και τον μικρότερο αδερφό του, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο, φτάνοντας με το μεταναστευτικό πλοίο «Castel Verde» στις 10 Ιουνίου 1954. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αδελαΐδα, όπου ο Παναγιώτης μεγάλωσε, σπούδασε και δημιούργησε τη δική του οικογένεια.
Ο Παναγιώτης ήταν ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε από όλους όσους τον γνώρισαν και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας.
Η κηδεία θα τελεστεί στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, 67 Milner St Prospect την Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024 και ώρα 10πμ.
Τα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα τελούν υπό την αιγίδα του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας», καθώς και της Κοινότητας Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας « Η Καρίτσα».
Αναδημοσιεύεται από την Notospress της 08/07/2024, γραμμένο από τον Βαγγέλη Μητράκο
Οι παλαιοί Δάσκαλοι ήταν Ήρωες. Ήταν αυτοί που κράτησαν την κοινωνία και την δημόσια εκπαίδευση όρθια σε καιρούς δύσκολους και σκοτεινούς, όταν όλοι είχαν κιοτέψει και … «περί άλλα ετύρβαζαν».
Με μισθούς πείνας, βαλμένοι στην πρέσα της εξουσίας, των τοπικών κομματαρχών και του επιθεωρητή, με 7 μέρες την εβδομάδα δουλειά και υποχρεώσεις πρωί-απόγευμα, φιλοξενούμενοι σε μίζερες σχολικές καμαρούλες ή όπου αλλού έβρισκαν διαθέσιμο σπίτι στο χωριό, υποχρεωμένοι να κατοικούν στον τόπο εργασίας τους και να μην μετακινούνται απ’ αυτόν, αναγκασμένοι από την εκάστοτε πολιτική εξουσία να γίνονται άμισθοι υπηρέτες της και να αναλαμβάνουν πλήθος εξωδιδακτικών υποχρεώσεων, να συντηρούν και να καθαρίζουν τα διδακτήρια με τα ίδια τους τα χέρια, να φτιάχνουν μόνοι τους εποπτικά μέσα διδασκαλίας αφού το κράτος δεν τους τα παρείχε, να διοργανώνουν εκδηλώσεις στο σχολείο και στο χωριό για τους μαθητές τους και τους απομονωμένους κατοίκους, να φυτεύουν σχολικούς κήπους, να οργανώνουν και να εποπτεύουν σχολικά συσσίτια, να καταγράφουν και να διασώζουν την τοπική παράδοση και την ιστορία και μέσα σ’ όλα αυτά (και άλλα πολλά) να μεταλαμπαδεύουν, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, Γνώση-Αρχές-Αξίες και Ιδανικά, στα Ελληνόπουλα, σε συνθήκες που ούτε καν μπορούν να διανοηθεί κανείς, σήμερα.
Ναι! Οι παλαιοί Δάσκαλοι ήταν Ήρωες. Κι αν το ελληνικό κράτος δεν τους αντάμειψε ποτέ όπως τους έπρεπε (ούτε καν ηθικά) η παντοτινή αγάπη, η μνήμη και η εκτίμηση που κέρδισαν στις καρδιές των μαθητών και των κατοίκων των χωριών μας, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη και πανάξια ανταμοιβή τους.
Ένας απ’ αυτούς τους Άξιους Δασκάλους του παρελθόντος είναι και ο φίλος μου Κώστας Γιαννακούρας από τον Κεφαλά.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τον καλό φίλο και συνάδελφο Κώστα Γιαννακούρα. Προτιμώ όμως να παραθέσω τα λόγια που γράφτηκαν γι’ αυτόν στην ιστοσελίδα https://karitsiotikanea.blogspot.com/του χωριού Καρύτσα Λακωνίας, όπου υπηρέτησε ως δάσκαλος επί 4 χρόνια (1971-1975):
«Ο Κώστας Γιαννακούρας δίδαξε στο χωριό μας για τέσσερα χρόνια κατά τη δεκαετία του '70 και αποτέλεσε αξέχαστη μνήμη για τους ντόπιους. Ήταν ένας δάσκαλος που εκτιμούσε τους κατοίκους, αγαπούσε τα παιδιά και φρόντιζε για το μέλλον τους.
Στη θέση του δασκάλου, προώθησε δημιουργικές δραστηριότητες και ανέπτυξε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών. Αναγνώρισε και ενθάρρυνε το ταλέντο και τις ιδέες τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου μπορούσαν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Η παρουσία του στο χωριό μας άφησε ανεξίτηλη ανάμνηση και αποτελεί παράδειγμα για το πώς ένας δάσκαλος μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή των μαθητών του.» Προσωπικά, γνώριζα, μεταξύ άλλων πολλών, ότι ο Κώστας Γιαννακούρας, ήταν ένας καλός, αυτοδίδακτος ζωγράφος. Εντελώς τυχαία ανακάλυψα πως ο Κώστας έχει και αξιόλογη λογοτεχνική φλέβα, βρίσκοντας 2 κείμενά του, αυτοβιογραφικά, στην εξαίρετη ιστοσελίδα https://karitsiotikanea.blogspot.com/. Μέσα από τα κείμενα αυτά προβάλλεται με λιτό αλλά περιεκτικό και γλαφυρό λόγο όχι μόνο η ζωή του Δασκάλου σε ένα ορεινό, απομονωμένο χωριό της 10ετίας του ’70, αλλά και η διάθεση προσφοράς και η έγνοια του για τους μαθητές του καθώς και οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθούσε να επιτελέσει το έργο του:
*(Φίλε , Κώστα, να είσαι πάντα καλά. Να ζωγραφίζεις, αλλά…και να γράφεις!)
«Στιγμές ζωής από το χωριό Καρύτσα Λακωνίας που ήμουν κάποτε δάσκαλος
για 4 χρόνια.»
Ήταν άνοιξη του 1972. Είχα συγκέντρωση στο σχολείο για ενημέρωση των γονέων. Έγινε η ενημέρωση και αμέσως μου μετέφεραν τον προβληματισμό τους που ήταν ο εξής:
-Έχουμε πολλά παιδιά στο χωριό και θέλουμε να πετυχαίνουν όλα στο Γυμνάσιο. Εάν μείνουν εδώ, δυσκολεύουν τα πράγματα.
Σκέφτηκα το θέμα και βρήκα κάποια λύση.
Όταν ήρθε η ώρα των εξετάσεων έστειλα ένα έγγραφο στο Γυμνάσιο Γερακίου, που ανέφερα, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, επειδή το χωριό είναι ορεινό, δεν διδάχτηκε όλη η ύλη των βιβλίων. Έγραψα ότι δίδαξα το μισό βιβλίο, σε κάθε μάθημα, και κάτι ακόμη. Εγώ βέβαια είχα διδάξει όλη την ύλη.
Οι καθηγητές στην αρχή δεν το δέχθηκαν.
Μια ημέρα με βλέπει ο Γυμνασιάρχης και μου λέει:
-Αποφασίσαμε τα δυο θέματα να είναι από την ύλη που έχεις διδάξει και το ένα θέμα από την αδίδακτη.
Η επιτυχία ήταν 100%. Είχα κάνει και απογευματινά μαθήματα για βοήθεια. Το φθινόπωρο του 1972 συναντήθηκα στο Γεράκι, στο μαγαζί του Λευτέρη, με το γυμνασιάρχη. Είπαμε τα εκπαιδευτικά μας θέματα και κάποια στιγμή μου λέει:
-Είχες επιτυχία. Έτσι είδα. Τώρα πρέπει να βγάλεις την υποχρέωση απέναντί μας. Σήμερα είναι Τρίτη. Την επόμενη Τρίτη, θα είσαι το απόγευμα, πριν πέσει ο ήλιος, στην πόρτα το γυμνασίου με μια ομιλία στο χέρι. Το θέμα είναι ΕΘΝΟΣ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΚΡΑΤΟΣ. Ενημερωτική τη θέλω.
Δεν του χάλασα το χατίρι. Ήρθε η Τρίτη, πήγα στο γυμνάσιο και είδα ότι είχε φορτώσει στο αυτοκίνητό του, μια κινηματογραφική μηχανή, καλώδια, ταινίες, μεγάφωνα. - Τι γίνεται; του λέω. Θα κόψουμε εισιτήρια και θα τα οικονομήσουμε απόψε;
- Όχι. μου λέει. Είναι πρόγραμμα. Θα παίξουμε την ταινία δωρεάν και στο διάλειμμα θα βάλεις εσύ την ομιλία.
- Που θα πάμε, δηλαδή; του λέω.
- Απόψε θα πάμε στη Ζαραφώνα. (Καλλιθέα Λακωνίας).
- ΩΧ.!!!!!! είπα μέσα μου. Χειρότερα δεν γινότανε.
Πήγαμε. Το καφενείο γέμισε κόσμο. Παίχτηκε η ταινία κι εγώ στο διάλειμμα έβαλα την ομιλία. Οι θαμώνες χειροκρότησαν θερμά κι έφυγαν ευχαριστημένοι.
Η ταινία, δεν θυμάμαι τώρα, μάλλον με φουστανέλα θα ήταν. Είχε πέραση τότε η φουστανέλα.
Γυρίσαμε στο Γεράκι νύχτα. Νύχτα κι εγώ έπρεπε να πάρω με το μηχανάκι το δρόμο για την Καρύτσα. 13 χλμ μακριά . Ήμασταν νέοι τότε και δεν φοβόμασταν.
Οι γονείς στο χωριό ήταν ευχαριστημένοι. Όταν κάποιοι στο σπίτι τους είχαν κόκορα χωριάτικο, κοκκινιστό, με μακαρονάδα, έρχονταν στο σχολείο και με έπαιρναν να δοκιμάσω την κουζίνα τους. Ήταν άριστη !!!!!!
Όπως σε κάθε πόλη έτσι και στα χωριά υπάρχουν και οι «ανάποδοι» άνθρωποι.
Βραδάκι, Ιούνιος 1976 και πήγα στο καφενείο του χωριού. Εκεί καθόταν ο μπάρμπα Μιχάλης ο «Ρουμάνος» σε ένα τραπέζι. Κάθισα κι εγώ μαζί του. Του άρεσε να λέει ιστορίες από τη ζωή του. Τις άλλες φορές μου έλεγε για κάτι κοπέλες που τις έκλεβε από το ένα χωριό και τις πήγαινε στο γαμπρό, στο άλλο χωριό.
Σήμερα άρχισε να μου εξιστορεί τα κατορθώματά του που έκανε με άλλους δυο στον Πόρο. (Πόρος είναι μια φυσική άγρια τοποθεσία ανάμεσα στο Γεράκι και τους Αγίους Αναργύρους (Ζούπαινα).
Όταν ξεκίνησε να μου πει τη δεύτερη ιστορία, μπαίνει στο μαγαζί ένας ηλικιωμένος ... Δε θυμάμαι το όνομά του ... αλλά ας τον πούμε ο γέρο Γιώργης. Έρχεται κατευθείαν στο τραπέζι μας κι αρχίζει να λέει:
-Δάσκαλε, να που σε πέτυχα !!! Να σου τα πω και να τα βγάλω από μέσα μου. Ήρθες εδώ και κατέστρεψες το χωριό μας. Πάρε μετάθεση και φύγε!!! Αρκετά!!! Έχω πόσα βράδια να κοιμηθώ. Μετράω και ξαναμετράω πόσα παιδιά πηγαίνουν τώρα στο γυμνάσιο. 15 είναι σίγουρα για να μην πω 20, με τα μεγαλύτερα. 20 παιδιά, αν σπουδάσουν, δε θα ξαναγυρίσουν στο χωριό. Θα ρημάξει το χωριό μας. Είσαι η καταστροφή του χωριού μας.
(Η λέξη καταστροφή είναι δική μου. Αυτός είπε μια χειρότερη. Δεν επιτρέπεται να τη γράψω).
Μόλις άκουσε αυτή τη λέξη ο μπάρμπα Μιχάλης, σηκώνεται όρθιος και έντονα του λέει. -Πάψε, ρε κουμπάρε. Τσοπάνηδες, τσοπάνηδες, γέμισε το χωριό μας. Δε σου αρέσει να βγάλει και μερικούς επιστήμονες η Καρύτσα; Καμάρι θα το έχουμε.!!! Όσα από αυτά τα παιδιά αγαπούν το χωριό τους, θα ξαναγυρίσουν.!!!!
Ο γέρο Γιώργης έφυγε αμίλητος και νευριασμένος.
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 Κώστας Γιαννακούρας Δάσκαλος
Σου ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά και ευτυχισμένα για τα 90α γενέθλιά σου, σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024! Είναι πραγματική ευλογία να γιορτάζεις αυτήν τη σπουδαία μέρα στην αγαπημένη μας γενέτειρα, την όμορφη Καρίτσα, περιτριγυρισμένος από φίλους και συγχωριανούς που σε αγαπούν.
Ευχή που βρίσκεσαι στην πατρίδα αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Σου ευχόμαστε από καρδιάς υγεία, ευτυχία και αμέτρητες στιγμές χαράς. Είθε να έχεις πάντα δίπλα σου την αγάπη και τη στήριξη της οικογένειάς σου και των αγαπημένων σου προσώπων.
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα, γεμάτα ευλογίες και όμορφες αναμνήσεις! Να τα εκατοστήσεις και να είσαι πάντα με υγεία! Πάντα να μας λες τα ωραία ανέκδοτα από την όμορφη Καρίτσα!