Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Καινούργιο βιβλίο Βασίλη Γ. Βλαχάκου: Στις 10 Αυγούστου «οι Αετοί της Καρίτσας» απλώνουν τα φτερά τους


«Αετοί οι ψυχές τους στα ουράνια
πάνω από Τσούκα κι Ελατιά
αγναντεύουν τα κοπάδια στα ρουμάνια
και στην Καρίτσα ρίχνουν μια ματιά»

Το διαφημιστικό αυτό στο οπισθόφυλλο προσφέρει μια δελεαστική γεύση από το τί περιμένει τον αναγνώστη, κι έτσι όλοι μας - χωριανοί, απόγονοι και φίλοι ανά τον κόσμο- ανυπομονούμε να διαβάσουμε το καινούργιο βιβλίο του διακεκριμένου Λάκωνα λογοτέχνη, Βασίλη Βλαχάκου.

Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Οι Αετοί της Καρίτσας» είναι 310 σελίδων και επικεντρώνεται στη ζωή και την εποχή των θρυλικών μας χωριανών μπάρμπα-Μιχάλη Ρουμάνο (1884-1981) καθώς και στον αδερφό του Κωνσταντή-Ρουμάνο (1864-1955).

Ο Βασίλης Βλαχάκος, βραβευμένος Λάκωνας ποιητής και λογοτέχνης, ήταν δάσκαλος στο σχολείο της Καρίτσας στις αρχές της δεκαετίας του '70 και κρατάει τις καλύτερες αναμνήσεις από την εποχή εκείνη. Θυμάται είχε περίπου 40 παιδιά στο σχολείο. Οι χωριανοί τον αγκάλιασαν με ζεστασιά και ο νεαρός τότε δάσκαλος, παρόλο που όταν πρωτοπήγε ομολογεί αισθάνθηκε «εξόριστος», γρήγορα κατόπιν τους ένιωσε δικούς του ανθρώπους! «Γι’ αυτούς τους ανθρώπους και για το χωριό, όφειλα να γράψω κάτι. Τους το χρωστούσα!» ο ίδιος σημειώνει.

Εμείς, από την πλευρά μας, τον ευχαριστούμε θερμά για την θαυμάσια τιμή και του ευχόμαστε καλοτάξιδοι να είναι «Οι Αετοί της Καρίτσας».


Η δημόσια παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 και ώρα 7. 45΄μ.μ. στην πλατεία της Καρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: