Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Οι μελισσοκόμοι της Καρίτσας προστατεύουν τη φύση και δημιουργούν γλυκά θαύματα!

«Στη γλυκή δράση της μελισσοκομίας
στα Μαλαβαζαίϊκα Υπόγεια

Στο όμορφο χωριό Καρίτσα, η ημέρα ξεκίνησε με υπέροχες μυρωδιές! Η πρόεδρος της κοινότητας, η Μαρία Μαλαβάζου, και ο αδερφός της, ο Χρήστος, ξεκίνησαν την εργασία τους, εξάγοντας μέλι από τις κηρήθρες.

Αυτή η όμορφη δουλειά είναι μέρος της ζωής της οικογένειας Μαλαβάζου και άλλων κατοίκων του χωριού εδώ και πολλά χρόνια. Οι κάτοικοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η μελισσοκομία για το χωριό, αφού βοηθάει την τοπική οικονομία και προστατεύει το περιβάλλον.

Η Μαρία, που είναι και υποψήφια για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του χωριού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αφοσιώνεται στην προώθηση της μελισσοκομίας στην περιοχή. Είναι μια παράδοση που μοιραζόμαστε με γενιές και δεν είναι απλώς μια δουλειά, αλλά και μια ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση και να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.

Παρά τις αλλαγές στην κοινωνία, η μελισσοκομία παραμένει πολύτιμη και περνά από γενιά σε γενιά. Η Μαρία, ο Χρήστος και η οικογένειά τους, μαζί με άλλους χωριανούς, συνεχίζουν να φροντίζουν τις μελισσοκομικές τους εργασίες με αφοσίωση και αποφασιστικότητα, προσφέροντάς μας το πιο γλυκό δώρο της φύσης.

Ας σκεφτούμε πώς μπορούμε κι εμείς να στηρίξουμε τις τοπικές κοινότητες που προσπαθούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και να διατηρήσουν τις παραδόσεις, για να έχουμε ένα καλύτερο, να μη πούμε και πιο γλυκό, μέλλον για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: