Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Αναμνήσεις της Σουσανιώς Πολυμενάκου: Το Προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου το 1963

«Με μοναδικές εμπειρίες, επιστρέψαμε από την Έλωνα φορτωμένοι με ευχές και αναμνήσεις.»

Τα πρόσφατα άρθρα στα «Καριτσιώτικα Νέα» σχετικά με το «Προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου» ξύπνησαν τις νοσταλγικές μνήμες της Σουσανιώς Πολυμενάκου από τη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θέλησε να μοιραστεί μια πολύτιμη φωτογραφία από το προσκύνημα, το δικό της, ως νεαρή κοπελίτσα το 1963.
 
Η Σουσανιώ, από την οικογένεια του Μήτσου Αντωνίου, η οποία ήταν 14 ετών τότε, θυμάται ότι η μητέρα της, Αθανασία, 34 ετών, μαζί με τη Δέσποινα Τσολομίτη, 32 ετών, και τον άντρα της, Γιάννη, 26 ετών, είχαν ξεκινήσει από το χωριό περίπου στις 4:00 το πρωί. Περπάτησαν δίχως διακοπή για 12 έως 13 ώρες πάνω στα βουνά, φτάνοντας στο Μοναστήρι της Έλωνας γύρω στις 3:00 το απόγευμα.

Η Σουσανιώ σήμερα
74 χρόνων
Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε ψηλά στις ανεμοδαρμένες βουνοπλαγιές του Νότιου Πάρνωνα, απεικονίζει την παρέα στο μονοπάτι της επιστροφής προς την Καρίτσα, την ημέρα Πέμπτη 15 Αυγούστου 1963.

Η Σουσανιώ στέλνει την αγάπη της και εύχεται σε όλους τους Καριτσιώτες, είτε βρίσκονται στο χωριό είτε είναι σκορπισμένοι σε άλλα μέρη του κόσμου, «Καλό Δεκαπενταύγουστο», γεμάτο υγεία, ενώ ανυπομονεί για τη μέρα που θα ξανασμίξουν στην όμορφη Καρίτσα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: