Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ο Δήμος Βέρδος παραμένει δήμαρχος στον Ευρώτα μετά τις επαναληπτικές εκλογές.

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Δήμο Βέρδο του συνδιασμού «Ανοικτή Πολιτεία Ευρώτα» ο οποίος μετά από τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές παραμένει δήμαρχος για την επόμενη τετραετία.

Συγχαίρουμε επίσης όλους που εξελέγησαν τόσο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα νέα Τοπικά Συμβούλια.

Ο νυν δήμαρχος συγκέντρωσε ποσοστό 57,96% και 5280 ψήφους έναντι 42,04% και 3829 ψήφους του κ Γιώργου Μαρουδά του συνδιασμού «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα».


Η κατανομή των εδρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση τα αποτελέσματα της Α' Κυριακής, έχει ως εξής:
Δήμος Βέρδος «Ανοικτή Πολιτεία Ευρώτα»: 11
Γεώργιος Μαρούδας «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα» : 8
Δημήτριος Νταλιάνης «Nέο Ξεκίνημα»: 5
Παπανικολάου Σωτήριος «Ευρώτας Μπροστά» : 2
Γεώργιος Κυλάκος «Λαϊκή Συσπείρωση Ευρώτα»: 1

 

Στην πρώτη του δήλωση μετά την εκλογική του νίκη, ο κ. Βέρδος δηλώνει:
«Με αίσθημα ευθύνης, δεσμεύομαι στην τήρηση των αρχών και των αξιών της παράταξής μας καθώς και στην αφοσίωση στους στόχους που έχουμε θέσει, για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας . Η επόμενη μέρα δεν έχει νικητές και ηττημένους. Όλοι μαζί θα συστρατευθούμε σε έναν κοινό στόχο, την ανάπτυξη του Δήμου Ευρώτα.

«Σας καλώ όλους κοντά μας! Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις σας. Είμαστε ανοιχτοί στην συνεργασία. Μόνο με τη συνεργασία θα πάμε το Δήμο Ευρώτα μπροστά.»
 

Στο μεταξύ, σε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον αντίπαλό του ο κ. Μαρουδάς μεταξύ άλλον αναφέρει:
«Η σημερινή εκλογική διαδικασία ανέδειξε νέο δήμαρχο τον κ. Δήμο Βέρδο.

«Οφείλω να τον συγχαρώ, όπως και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, που θα συνθέσουν το δημοτικό συμβούλιο της νέας τετραετίας.»


Για την ιστορία παραθέτουμε παρακάτω τα τελικά αποτελέσματα από τον Α' και Β΄ γύρο των εκλογών στο Δήμο Ευρώτα:


 
Βιογραφικό Δήμου Βέρδου

Ο Δήμος Βέρδος, εξελέγη νέος δήμαρχος Ευρώτα, στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Γρυπιώτη κατόπιν ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ Ευρώτα στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Δήμος Βέρδος γεννήθηκε το 1968 στην Μυρτιά Λακωνίας όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Παρασκευή Μαρκάκου κι έχει δύο γιους τον Γιάννη και τον Γιώργο.

Φοίτησε στην Πυροσβεστική Ακαδημία Αθηνών και εργάστηκε επί 23 έτη σε υπηρεσίες της Αττικής και της Λακωνίας. Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση συμμετέχοντας ως πρόεδρος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Διετέλεσε υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ευρώτα τα τελευταία 7 χρόνια πρωτοστατώντας στην ίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού β΄ τάξης στον Δήμο Ευρώτα.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Σύγχρονη Κοινωνία» στις δημοτικές εκλογές του 2011 και του 2014. Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη ορίστηκε αντιδήμαρχος Δήμου Ευρώτα τον Σεπτέμβριο του 2015, αρμόδιος για θέμα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και Προγραμματισμού και Υλοποίησης έργων μικρής κλίμακας (έργα αγροτικής οδοποιΐας και συντήρηση δημοτικής οδοποιΐας), αξίωμα το οποίο κατείχε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: