Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Πέντε μήνες μετά την αποκατάσταση ο δρόμος της Καρίτσας πάλι στα κακά του χάλια

Πρόκειται για ζήτημα οπωσδήποτε πολύ απογοητευτικό για τις τοπικές αρχές , αλλά όπως κι αν έχει το πράγμα σίγουρα περισσότερο ζωτικής σημασίας για τους ντόπιους χωριανούς.

Κομμάτια του δρόμου προς την Καρίτσα, που είχαν αφεθεί κατεστραμμένα για περισσότερο από δύο χρόνια ως αποτέλεσμα των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2016 και που τελικά επιτέλους μετά από πολλές διαμαρτυρίες αποκαταστάθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη, έχουν ξανά υποστεί ζημιές από τις τελευταίες νεροποντές πριν ένα περίπου μήνα. Το πιο ύπουλο σημείο πάλι είναι το γεφυράκι στην Ζάβραινα.

Αναρωτιέται κανείς, πρώτα πρώτα, πόσο καλά έγινε η δουλειά πριν από πέντε μήνες; Ευθύνονται καθόλου οι εργολάβοι; Τι εποπτεία υπήρχε και ποιες είναι οι συνέπειες για τις τοπικές αρχές και το Δήμο; Τέλος, πόσο καιρό, αυτή τη φορά, θα πρέπει οι κάτοικοι της Καρίτσας να περιμένουν να αποκατασταθεί ο δρόμος; Σίγουρα όχι άλλα δύο χρόνια!

Δεδομένης της αμφιλεγόμενης ιστορίας της υπόθεσης, είναι επιτακτική ανάγκη οι δημοτικές αρχές να επαναβεβαιώσουν τους ντόπιους, πρώτον ότι ο δρόμος γρήγορα θα ξαναφτιαχτεί, και δεύτερον να δημοσιοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα όλων των απαιτούμενων επισκευών.

Αν η κακή, αργή, αναποτελεσματική διαδικασία από την τελευταία φορά επαναληφθεί μπορεί να ενισχύσει την άποψη ορισμένων ότι το χωριό είναι πράγματι παραμελημένο και ότι τόσο οι τοπικές αρχές του Δήμου στη Σκάλα όσο και οι αρμόδιοι φορείς και αρχές του Νομού στη Σπάρτη δεν του δίνουν την προσοχή που του αρμόζει.


Δυστυχώς δεν αποτελεί καλό οιωνό ότι, αν, όπως υποστηρίζεται, ο ανώτερος τοπικός αξιωματούχος, ιδίως μετά την ανάληψη καθηκόντων εδώ και δεκάξι μήνες, δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Καρίτσα, ένα από τα μόλις 25 χωριά της δικαιοδοσίας του.

Το χωριό μας διεκδικεί το δίκαιο μερίδιο από την προσοχή, φροντίδα και πόρους του Δήμου Ευρώτα, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο!

Περιμένουμε και ελπίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: