Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Οι ενωμένες φωνές αποδίδουν: Η αποκατάσταση (σχεδόν) του δρόμου της Καρίτσας

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να διαπιστώνουμε ότι οι ενωμένες φωνές για μια απαράδεκτη κατάσταση επιτέλους φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς οι αρμόδιες αρχές ανταποκρίνονται στα δίκαια αιτήματα των συγχωριανών.

Αυτό υποδεικνύεται στην προκειμένη περίπτωση.


Υπενθυμίζουμε έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τις πλημύρες που κατέστρεψαν σε τρία σημεία το δρόμο που οδηγεί στην Καρίτσα. Τους τελευταίους δύο μήνες ο αγανακτισμένος πλέον Πίτερ Κατσάμπης, απόγονος του χωριού από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας ο οποίος αυτή τη στιγμή διαμένει στην Καρίτσα, δημοσιεύει μια σειρά από βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Φέισμπουκ που δείχνουν τη θλιβερή κατάρρευση του δρόμου. Στη συνέχεια αυτά τα βίντεο και τα συνοδευτικά σχόλια αναδημοσιεύονται και ξανασχολιάζονται από πολλούς συγχωριανούς, καθώς και φίλους και απογόνους σε όλο τον κόσμο. Η κοινή κραυγή: «Φτιάξτε το δρόμο μας!»

Προς την ευχάριστη έκπληξη των συγχωριανών, αυτή την εβδομάδα ο Δήμος Ευρώτα έστρωσε χαλίκι στα τρία κατεστραμμένα σημεία. Ο δρόμος είναι τώρα πολύ πιο ασφαλής και όλοι περιμένουμε την τελική επικάλυψη με άσφαλτο για να αισθανθούμε δικαιωμένοι και πάνω απ 'όλα ανακουφισμένοι.

Στο μεταξύ, ο Πίτερ, αισιόδοξος πλέον, επιστρέφει στα εν λόγω σημεία για άλλο ένα βίντεο και τα εξής σχόλια:

«Καλησπέρα φίλες και φίλοι από την Καρίτσα Λακωνίας. Πάνω στο δρόμο της Καρίτσας όπως βλέπουμε έχουν γίνει κάποια έργα αποκατάστασης του δρόμου σε αυτό το σημείο και στα άλλα δύο πιο κάτω. Μία ευχάριστη έκπληξη! Ελπίζω ότι αυτά που βλέπουμε τώρα είναι ένα στάδιο και όχι το τελικό. Φαντάζομαι ότι θα ρίξουν πίσσα όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Δεν πιστεύω να μείνει έτσι. Αν είναι όντως έτσι, χαλάλι τους! Ελπίζω ότι σε λίγο θα τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία για τους συγχωριανούς και για τους επισκέπτες. Αρκετός χρόνος πέρασε και φάγαμε για το δρόμο μας. Ελπίζω προτού φύγω το επόμενο βίντεο που θα αναρτήσω θα είναι ο δρόμος τελείως αποκαταστημένος. Αυτά για τώρα, να είσαστε όλοι καλά. Γεια σας!»


Εν αναμονή της επιτυχούς πλήρως ασφαλτοστρωμένης αποκατάστασης του δρόμου, θέλουμε δε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τις αρμόδιες αρχές για την ανταπόκρισή τους. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες.

Ο Πίτερ μας διαβεβαιώνει ότι θα επιστρέψει για ένα τελευταίο βίντεο των πλήρως αποκατεστημένων τριών κατεστραμμένων τμημάτων προτού αναχωρήσει σε δυο βδομάδες για την Αυστραλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: