Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Σήμερα η 73η επέτειος του ολοκαυτώματος του Αγ. Δημητρίου

Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή, 4 Ιουνίου, από το Ολοκαύτωμα του γειτονικού μας χωριού Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για την «μαύρη επέτειο» της 4ης Ιουνίου 1944, όταν εκτελέστηκαν 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα μωρό, ως αντίποινα των Γερμανών κατακτητών για τη δολοφονία του Φραντς Κρεχ και της συνοδείας του στους Μολάους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Ευρώτα διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μνήμη των εκτελεσθέντων.

Ειδικότερα, χτες, Σάββατο 3/6, πραγματοποιήθηκε προβολή ντοκιμαντέρ και παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Σήμερα, 4/6, στις 9:30΄ πμ, θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, θα λάβουν χώρα επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από το δήμαρχο των μαρτυρικών Καλαβρύτων, κ. Γεώργιο Λαζουρά.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση προσκλητηρίου νεκρών, σιγή ενός λεπτού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του Δήμου Ευρωτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: