Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αθανασία Κουτσούκου: Φως στη Συνείδησή μας

Η Αθανασία Κουτσούκου, απόγονη της Καρίτσας, μόνιμη κάτοικος στην Αμερική, στην πιο πρόσφατη ανάρτησή της στο φέισμπουκ για μια ακόμη φορά κεντρίζει τη συνείδησή μας με την εξής ταπεινή παράκληση, γραμμένη με αγωνία και πόνο για τα παιδάκια με ειδικές ανάγκες. 

«Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα συμβάντα σχετικά με τον αποκλεισμό ενός αυτιστικού παιδιού από σχολική εκδρομή, και ένα παιδί με σύνδρομο Ντάουν από τάξη χορού, επειδή δεν μπορούσε να συμβαδίσει, νιώθω την ανάγκη να γράψω τα εξής.

«Υπάρχουν αγόρια και κορίτσια που κανείς δεν προσκαλεί σε πάρτι γενέθλιων, υπάρχουν ειδικά παιδάκια που θέλουν να ανήκουν σε μια ομάδα, αλλά δεν επιλέγονται επειδή είναι πιο σημαντικό να κερδίζουμε παρά να περιλαμβάνοντα κι αυτά.

«Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι σπάνια ούτε παράξενα. Θέλουν κι αυτά ό, τι και τ' άλλα, απλά να είναι αποδεκτά !!

«Μπορώ να κάνω μία παράκληση;

«Υπάρχει κάποιος πρόθυμος να αντιγράψει και να επικολλήσει το κείμενο τούτο στη σελίδα του, χωρίς να το κάνει share (να το μοιραστεί), όπως έκανα κι εγώ για το φίλο ενός φίλου;
 
«Σας ευχαριστώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: