Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τοπική εορτή Αγίου Αθανασίου στο Γεράκι

Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και επισημότητα εορτάστηκε φέτος στις 2 και 3 Μαΐου (λόγω Πάσχα που ήταν στις 1 Μαΐου πήγε μία μέρα αργότερα) η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, τοπική εορτή του Γερακίου.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας από τον ιερέα του χωριού μας πατέρα Ιωάννη Χαραμή στη Βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα του Αγίου Αθανασίου που βρίσκετε στη ανατολική είσοδο του χωριού μας δίπλα στο κοιμητήριο.

Η ατμόσφαιρα κατανυκτική, το δέος μεγάλο αφού υπό το φως των κεριών εψάλη ο εσπερινός.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου μέσα στο κοιμητήριο.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον κεντρικό ναό του Γερακίου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου».

Παραβρέθηκαν: Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας και πατριώτης μας κ.Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής Περιφέρειας Λακωνίας κ. Παναγιώτης Σπυριδάκος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών κ. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Δημήτρης Κούρλας, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ελένη Δαβάρα καθώς και πλήθος κόσμου..

Λόγω της βροχής που έπεφτε δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας, ούτε το καθιερωμένο πανηγύρι στην πλακόστρωτη πλατεία του Γερακίου.

Και του χρόνου να είμαστε καλά να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Αθανασίου.


Χρήστος Μπαλαμπάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: