Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Άντελαϊντ Γιουνάιτεντ Φ.Κ: Ουραγός το Νοέμβρη... πρωταθλήτρια τον Απρίλη... τσάμπιονς το Μάη


Επιτρέψτε μας, τους Καριτσιώτες καθώς και τους απογόνους του χωριού, μόνιμα πλέον εγκατεστημένοι στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, να μοιραστούμε μια τοπική ιστορία επιτυχίας που έχει υψώσει το ηθικό της πόλης μας.

Συγχαρητήρια στην Άντελαϊντ Γιουνάιτεντ η οποία μετά την στέψη της ως πρωταθλήτρια της Αυστραλίας τον Απρίλιο, σήμερα, την πρώτη μέρα του Μάη, κατέκτησε και το ιστορικό διπλό με τη νίκη του τελικού των φάιναλ σιξ 3-1 ενάντια της Γουέστερν Σύδνεϋ Γουόντερερς.

Η Άντελαϊντ Γιουνάιτεντ, η μοναδική ομάδα της Νότιας Αυστραλίας στο αυστραλιανό πρωτάθλημα, έγραψε μία από τις πιο εκπληκτικές σελίδες στον αθλητισμό της Αυστραλίας.

Δίχως ούτε μια νίκη και στο πάτο του πίνακα μετά από τον όγδοο γύρο προς το τέλος του περασμένου Νοέμβρη, οι Κόκκινοι λίγο-λίγο, αγώνα με αγώνα, αναστηθήκαν στην κούρσα των αναμετρήσεων με αποτέλεσμα να αποκομίσουν το πρωτάθλημα στο τελικό γύρο του Α-Λιγκ πριν από λίγες εβδομάδες. Σήμερα πλέον ολοκληρώθηκε το θαύμα της ανάστασης με τη μεγάλη νίκη επί της Γουέστερν Σύδνεϋ Γουόντερερς.


Πρόκειται για αποτέλεσμα που σημαίνει πολλά για την πόλη της Αδελαΐδας, την πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας γενικότερα και τους εκατοντάδες Καριτσιώτες, Γερακίτες και κοντοχωριανούς που εδώ και μισό αιώνα έχουν υιοθετήσει τον τόπο τούτο ως δεύτερη πατρίδα τους.

H Αδελαΐδα μερικές φορές αναφέρεται ως η «Αθήνα του Νότου», αλλά και ως η «πόλη των εκκλησιών». Ίσως η ομάδα της, οι Κόκκινοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπνεύστηκαν κι από τους δυο αυτούς χαρακτηρισμούς!

Στις φωτογραφίες η πρώτη εντεκάδα και ο μικρός Τζίμυ Ρίτσαρντς, εγγονός του Αργυρή Αντωνίου, ανάμεσα στους πενήντα χιλιάδες θεατές στο γήπεδο.

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: