Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Θερμό το αντάμωμα των Καριτσιωτών της Νότιας Αυστραλίας

Παρά την αποπνικτική ζέστη, καθόλου ασυνήθιστη στην Αδελαΐδα κάθε καλοκαίρι, περισσότεροι από 300 Καριτσιώτες, απόγονοι και φίλοι, κατέφθασαν πάλι στο Σούτερ Παρκ στο Γκούντγουντ για το ετήσιο τους αντάμωμα την Κυριακή 17 του Γενάρη. 

Με τον υδράργυρο να κυμαίνεται πάνω από 36 βαθμούς Κελσίου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πραγματικοί ήρωες ήταν οι ψήστες, οι άντρες που από τις εφτά το πρωί ήταν πίσω από τις ψησταριές. Όλοι τους πρόθυμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ομοιόμορφα ντυμένοι με μαύρες ποδιές που φιγούραραν το λογότυπο του συλλόγου «Κοινότητα Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας» (πρώην Αδελφότητα) που  φέτος γιορτάζει την τριακοστή της επέτειο. 

Μπράβο επίσης στους  τόσους και τόσους άλλους εθελοντές και εθελόντριες που έκαναν την όλη εκδήλωση δυνατή, αυτοί που φτιάσανε τις σαλάτες, που εργάστηκαν στο μπαρ, που οργάνωσαν τα παιχνίδια για τα παιδιά, να μην παραλείψουμε και τα διοικητικά, την αλληλογραφία, την  έκδοση αδειών, τις διαπραγματεύσεις με την τοπική δημαρχία και βάλε.

Ανταμοιβή για όλα αυτά, τίποτε άλλο παρά η συσπείρωση  από συγγενείς, κοντινούς και αλαργινούς, το αντάμωμα των κατοίκων της Αδελαΐδας που προέρχονται ή κατάγονται από την Καρίτσα του Πάρνωνα καθώς και τους φίλους και ευρύτερες νέες τους οικογενειακές διασυνδέσεις στη νέα τούτη πατρίδα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εκτιμούνται πολύ σ' αυτό το αντάμωμα.  Ιδιαίτερη χαρά ωστόσο προκάλεσε η παρουσία του Χρήστου Κατσάμπη, κάτοικου Γερακιού και Καρίτσας, που βρίσκεται τον καιρό αυτό στην Αυστραλία. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα νέα από το αγαπητό χωριό. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που είχαμε συγχωριανό από την πατρίδα στην εκδήλωση. Πέρυσι, θα θυμάστε, έκπληξη μας έκανε ο Σπύρος Ροζακλής. Ελπίζουμε το καινούργιο  αυτό ρεύμα να εξακολουθήσει να ρέει!

Στο μεταξύ,για την απόλαυσή σας, θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε παρακάτω,όπως έρχονται, μια σταθερή ροή στιγμιότυπων από το αντάμωμα, ευγενική παραχώρηση όλο και περισσοτέρων φωτογράφων.

Σας περιμένουμε και στην επόμενη εκδήλωση  της Κοινότητας των Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας για να γιορτάσουε όλοι μαζί την 30η επέτειο, του συλλόγου!


















Δεν υπάρχουν σχόλια: