Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Συνεργασία Πολιτιστικού Συλλόγου Νέα Ζωή με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για επανεκκίνηση κι ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, δίχως μεγαλοστομίες περί ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα κι εξόδου από την οικονομική κρίση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή Βαμβακούς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το είδος της συνεργασίας
Οι παραγωγοί της Βαμβακούς θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να λαμβάνουν συμβουλές όσον αφορά τους τρόπους αύξησης της παραγωγής καρυδιού, καστάνου και πατάτας. Παράλληλα, ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόπιν εδαφολογικών μελετών, θα συμβάλλει στην ενημέρωση για τις ασθένειες που απειλούν την παραγωγή, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Τέλος, σε μακροπρόθεσμο στάδιο, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα επεκταθούν και στους τρόπους τυποποίησης, συσκευασίας και διάθεσης των προϊόντων.

Οι συνεργάτες
Επικεφαλής της προσπάθειας θα είναι ο εξειδικευμένος στη δενδροκομία και αμπελουργία, MSC Γεωπόνος, Μάριος Σώτηρας, ο οποίος, σε συνεργασία με ομάδα καθηγητών Εντομολογίας και Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναλάβει το έργο ενημέρωσης και παροχής συμβουλών στους παραγωγούς της Βαμβακούς.

Ο ρόλος της Νέας Ζωής
Ο ρόλος μας στη συνεργασία που ξεκινά θα είναι εποπτικός και συνδετικός. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, σε μία προσπάθεια επανέναρξης και αναθεώρησης της παραγωγής του χωριού μας. Ο αγροτικός χώρος είναι Επιστήμη. Ας ξεκινήσουμε από τη Γνώση και την Ενημέρωση!

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια: