Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Νέοι εθελοντές στην 13η αιμοδοσία στο Γεράκι

(Φωτο: Χρήστος Μπαλαμπάνος)
«Είναι ζήτημα ζωής»

Η αιμοδοσία αποτελεί έμπρακτα απόδειξη κοινωνικής προσφοράς και ευαισθησίας. Δώρο ζωής για το συνάνθρωπο. Δείγμα αγάπης και φροντίδας για τον πάσχοντα! 

Μια διαδικασία που δεν ξεπερνά τα δέκα λεπτά κι όμως προσφέρει ανάσα ζωής για πολλά χρόνια.

Με το σύνθημα «Είναι ζήτημα ζωής» ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου διοργανώσε την 13η Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη, 11 Απριλίου στο Ενοριακό Κέντρο Γερακίου προκειμένου να ενισχύσει την τράπεζα αίματος του χωριού.

Ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, πρόεδρος του συλλόγου καθώς και υπεύθυνος της τοπικής τράπεζας αίματος, αναφέρει αρκετοί Γερακίτες και Γερακίτισσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παρόλο που είναι μια δύσκολη εποχή με πολλές ιώσεις και αρκετοί δεν μπόρεσαν να έρθουν να δώσουν αίμα. Ενθαρρυντικό είναι ότι νέοι αιμοδότες προσήλθαν στην αιμοδοσία.

Η Τράπεζα Αίματος Γερακίου ξεκίνησε από το 2006 και έχει βοηθήσει μέχρι αυτή την στιγμή 80 συμπατριώτες όταν το είχαν άμεση ανάγκη.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες που έχουν στηρίξει την προσπάθεια αυτή και το προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης για την άψογη συνεργασία.

Οι Γερακίτες, καθώς επίσης με τη σειρά τους και οι κοντοχωριανοί, είναι ευγνώμων προς το σύλλογο για την πολύτιμη αυτή κοινωνική προσφορά του αφού το αίμα σώζει ζωές αλλά δεν αγοράζεται με χρήματα, ούτε είναι προϊόν εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: