Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τελετή Παραλαβής Παράδοσης στο Γεράκι

Φωτογραφίες ευγενή προσφορά Μιχάλη Λεϊμονίτη
Τα τύμπανα, τα τρομπόνια και τα σαξόφωνα ζωντάνεψαν στο Γεράκι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου και βγήκαν, όπως κάθε χρόνο παραμονή πρωτοχρονιάς, να παίξουν τα κάλαντα στους δρόμους του χωριού, στην πλατεία, στις γειτονιές και στο δημαρχείο.  Κατά ευτυχή σύμπτωση την ίδια στιγμή επίλεξε κι ο νέος δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα, κ. Γιάννης Γρυπιώτης, να φτάσει με το περίγυρό του για την επίσημη παράδοση και παραλαβή από τον απερχόμενο δήμαρχο Γερονθρών κ. Φίλιππο Πήλιουρα.

Στην τελετή παρέστησε και η αντιδήμαρχος Γερονθρών, κ. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου, οι συνάδελφοι αντιδήμαρχοι από τις άλλες δημοτικές ενότητες του Ευρώτα, καθώς και οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΔΕ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Ευρώτα) και ΚΕΔΕ.
 
Σε σύντομη ομιλία ο απερχόμενος δήμαρχος μίλησε με ικανοποίηση σχετικά με τα επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της θητείας του, ιδίως η άψογη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού καθώς και η εξασφάλιση της υδροδότησης στην περιοχή όπου ισχυρίστηκε ότι δεν προβλέπει ελλείψεις στο Γεράκι και Αλεποχώρι στα επόμενα τριάντα με σαράντα χρόνια. Την ίδια στιγμή όμως τόνισε ότι η κατάσταση στην Καρίτσα είναι πιο περίπλοκη λόγω απαιτήσεις πληρωμής από τη ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού). Αν και το χωριό είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο που τροφοδοτεί το Γεράκι, το υψηλό κόστος άντλησης καθιστά αυτό προβληματικό μέχρι και πέντε μήνες κάθε χρόνο.

Η εκπληκτική εκλογική στήριξη του κ. Πήλιουρα στην Καρίτσα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο που κατόρθωσε και σημείωσε προς την οριστική λύση αυτού του εξαιρετικά κρίσιμου ζητήματος.

Κατά συνέπεια, αυτό, όσο αφορά την Καρίτσα, προκύπτει κι ως το πιο βασικό σημείο για προσοχή από την αντιδήμαρχο κ. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου και το νέο δήμαρχο, κ. Γιάννη Γρυπιώτη. Πράγματι, η στήριξή τους στο χωριό εξαρτάται κυρίως με πόση επιτυχία θα διαχειρισθούν το ζήτημα της υδροδότησης.

Εν τω μεταξύ, τα όργανα είχαν πλέον απομακρυνθεί  και σκόρπιζαν την χαρά σε άλλες γειτονιές στο χωριό. Τυχερό το Γεράκι  με τέτοια παιδιά να αναδίδουν το παραδοσιακό χρώμα της αγάπης και της χαράς τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: