Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Δήμος Ευρώτα: Εκλογή Νέων Δημοτικών Συμβούλων

Μετά την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το αρμόδιο Πρωτοδικείο, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ευρώτα, Γιάννης Γριπιώτης, εξέδωσε γενική πρόσκληση για την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής που έχει οριστεί να λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του τ.δ. Σκάλας, στις 18 Δεκεμβρίου 2010.

Η διαδικασία της ορκωμοσίας όπως και της εκλογής των μελών των συλλογικών οργάνων του νεοσύστατου δήμου και των μονομελών οργάνων διοίκησης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και ο ορισμός του αντιδημάρχου καθορίζονται με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Στην εγκύκλιο τονίζεται:


  • Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα θα είναι μυστική.
  • Το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου θα αποτελείται από τον πρόεδρο, ο οποίος θα προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος θα προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, και το γραμματέα, ο οποίος θα προέρχεται από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας (εν συνόλω).
  • Η εκλογή στη θέση του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου δεν συνεπάγεται κώλυμα συμμετοχής στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).
Συγκεκριμένα ονόματα για όλες τις θέσεις, συμπεριλαμβανόμενου και του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας Καρίτσας, στη συνέχεια θα γίνουν γνωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: