Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Τάκης Χρόνης Αναλύει το Δίλημμα: Συναυλίες ή Πένθος

Οι μουσικοί, οι εργαζόμενοι, οι διοργανωτές, οι σύλλογοι, 
έχουν δουλέψει σκληρά για αυτές τις εκδηλώσεις.

Ο συγχωριανός μας, Τάκης Χρόνης, ο μουσικός που όλοι αγαπάμε, έχει κάτι σημαντικό να πει. Μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, μοιράζεται τις σκέψεις του για το εάν οι μουσικές εκδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια αυτών των προκλητικών καιρών.

Στο μήνυμά του, ο Τάκης λέει: 
«Βλέπω διάσπαρτες αναρτήσεις σχετικά με την πραγματοποίηση ή μη, συναυλιών, εμφανίσεων μουσικών σχημάτων, γενικότερα εκδηλώσεων. Διίστανται οι απόψεις. Κάποιοι κατηγορούν τους μουσικούς και τους διοργανωτές ότι "εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσείς το ρίξατε στα πανηγύρια." Απ' την άλλη, οι μουσικοί, οι εργαζόμενοι, οι διοργανωτές, οι σύλλογοι, ενδεχομένως έχουν δουλέψει όλο το καλοκαίρι για να πραγματοποιήσουν αυτές τις εμφανίσεις. Με ψυχραιμία, θα έλεγα δεκτές και οι δύο απόψεις! Αλλά πάλι, με τόσα που συμβαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι σ'αυτό τον ταλαίπωρο τόπο, σεισμοί, λιμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, τρένα, ναυάγια, πυρκαγιές, πλημμύρες, καμμένοι άνθρωποι, πνιγμένοι άνθρωποι, θα έπρεπε για όλα αυτά να τηρούμε εθνικό πένθος.. οπότε, μόνο οι Μανιάτισσες μοιρολογίστρες θα είχαν δουλειά. Ας αφήσουμε λοιπόν τους καλλιτέχνες να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους..δεν είναι όλες οι εμφανίσεις ντιριντάχτα.. υπάρχει και το τραγούδι του προβληματισμού, της μεταφοράς μηνυμάτων.. Υπάρχει και η πραγματικότητα που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε Αλκίνοους και Μπέους.. διαλέξτε με ποιον θα πάτε και ποιον θ' αφήσετε..»
Ο Τάκης, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μας υπενθυμίζει ότι η τέχνη και η μουσική είναι σημαντικά μέρη της ζωής μας και μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την καθημερινή μας ζωή. Ας στηρίξουμε τους καλλιτέχνες και ας επιδείξουμε κατανόηση προς όλους όσους προσπαθούν να μας φέρουν στιγμές χαράς μέσα από τη μουσική και την τέχνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: