Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ελληνο-Αυστραλιανή Επισκέψη στον Πατρικό Τόπο του Παππού

Η Δέσποινα Παππς στην Καρίτσα
Μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη

Σήμερα, οι κάτοικοι του χωριού μας υποδέχτηκαν με χαρά και συγκίνηση μια εξαιρετική επισκέπτρια από την Αυστραλία, τη Δέσποινα Παππς.

Η Δέσποινα είναι δεύτερης γενιάς Ελληνο-Αυστραλιανή, με επάγγελμα γιατρός. Είναι κόρη της Μαργαρίτας Μαλαβάζου και του ιατρού Μιχάλη Παππς από την Αδελαΐδα. Είναι επίσης εγγονή του αείμνηστου Βαγγέλη Μαλαβάζου, που μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1956 σε ηλικία 27 ετών, καθώς και προγόνη του Αναστασίου και της Μαργαρίτας Μαλαβάζου, οι οποίοι απεβίωσαν πριν από 42 και 33 χρόνια αντίστοιχα.

Πρόγονοι από την Καρίτσα: Παππούς, προγιαγιά και προπάππους
Η νεαρή Δέσποινα, που βρίσκεται στις διακοπές της στην Ελλάδα, ανυπομονούσε να επισκεφθεί και τον πατρικό τόπο του παππού της, για τον οποίο είχε ακούσει τόσα πολλά. Ένα από τα σημεία που την ενδιέφεραν περισσότερο ήταν το σπίτι της οικογένειάς της, όπου μεγάλωσε ο παππούς της.

Οι φωτογραφίες παρακάτω που τραβήχτηκαν κατά την επίσκεψή της δείχνουν ότι αυτή η επίσκεψη ήταν σε ορισμένες στιγμές συναισθηματική και συγκινητική. Η Δέσποινα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μερικούς από τους ντόπιους στο καφενείο του χωριού και να περιηγηθεί στην Καρίτσα με την συνοδεία της Σοφίας Τσολομίτη και του Μιχάλη Μαλαβάζου.

Η επίσκεψη της Δέσποινας αποτελεί μια υπέροχη στιγμή αλληλογνωσίας και σύνδεσης με τις ρίζες της οικογένειάς της. Οι κάτοικοι της Καρίτσας την υποδέχτηκαν με θερμότητα και αγάπη. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη για τη Δέσποινα και την οικογένειά της.







Δεν υπάρχουν σχόλια: