Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Νέος Δήμαρχος Ευρώτα ο Δήμος Βέρδος από τη Μυρτιά

Συγχαρητήρια στο κ. Δήμο Βέρδο από τη Μυρτιά ο οποίος εξελέγη νέος Δήμαρχος Ευρώτα, στη θέση του κ. Γιάννη Γρυπιώτη που παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο κ. Βέρδος αναδείχτηκε σε ειδική συνεδρίαση της πλειοψηφούσας παράταξης «Σύγχρονη Κοινωνία - Δίκτυο Πολιτών Ευρώτα» που έλαβε χώρα χτες, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν τρεις υποψήφιοι και συγκεκριμένα ο κ. Σωτήρης Μένεγας, ο κ. Δήμος Βέρδος και ο κ.Θεόδωρος Μπόλλας.

Η εκλογή κρίθηκε στην τρίτη εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
• Δήμος Βέρδος: 8 ψήφους
• Σωτήρης Μένεγας: 6 ψήφους
• Θόδωρος Μπόλλας: 2 ψήφους

Σύντομο βιογραφικό
Ο Δήμος Βέρδος γεννήθηκε το 1968 στην Μυρτιά Λακωνίας όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Παρασκευή Μαρκάκου και έχει δύο αγόρια τον Γιάννη και τον Γιώργο. Φοίτησε στην Πυροσβεστική Ακαδημία Αθηνών και εργάστηκε επί 23 έτη σε υπηρεσίες της Αττικής και της Λακωνίας. Από νωρίς ανέπτυξε κοινωνική δράση συμμετέχοντας ως πρόεδρος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Διετέλεσε ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ευρώτα τα τελευταία 3,5 χρόνια, πρωτοστατώντας στην ίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού β΄ τάξης στο Δήμο Ευρώτα.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δ. Ευρώτα και με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη ορίστηκε αντιδήμαρχος Δ. Ευρώτα, αρμόδιος για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, Πολιτικής Προστασίας, γραφείου κίνησης, καθώς και προγραμματισμού και υλοποίησης έργων μικρής κλίμακας, αξίωμα το οποίο κατείχε μέχρι σήμερα. Ήταν, επίσης, αναπληρωτής του πρώην δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη.

Ο νέος δήμαρχος αναλαμβάνει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την περιοχή, καθώς και το Δήμο. Πρώτα απ 'όλα θα χρειαστεί να επιταχύνει την ανάρτηση μια σειρά από απαραίτητων έργων. Από τη δική μας τη σκοπιά, όπως είναι αυτονόητο, όσο κουραστικό και όσο μονότονο κι αν το θέμα έχει γίνει, η εντελώς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και η έλλειψη ευθύνης για την επισκευή του δρόμου προς την Καρίτσα, περισσότερο από 12 μήνες μετά τις ζημιές, θα διαμορφώσει τη «σφραγίδα» του και θα είναι σημάδι ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Χαιρετίζουμε τον κ. Βέρδο στο αξίωμα του Δημάρχου και του ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη, καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: