Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Νορβηγική αποστολή στο Γεράκι

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας του πανεπιστήμιου του Όσλο της Νορβηγίας πραγματοποιείται επίσκεψη εβδομαδιαίας διαρκείας στην περιοχή της Λακωνίας από ομάδα μελών του τμήματος και του σεμιναρίου.

Επικεφαλής της Νορβηγικής αποστολής είναι ο Torstein Tollesferm, καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του Όσλο, ο οποίος διδάσκει για περισσότερα από 35 χρονιά Ελληνική και Βυζαντινή φιλοσοφία. Στην αποστολή συμμετέχουν Νορβηγοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, μέλη του σεμιναρίου φιλοσοφίας. Ανάμεσα τους είναι και ο Παναγιώτης Παύλος, επιστημονικός συνεργάτης και υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του Όσλο. Το ιδίωμα του Γερακίου που το καθιστά «ανοιχτό μουσείο» και βιωματικό σχολείο παιδείας και πολιτισμού, συνιστά τον κύριο λόγο για τον οποίο ο τόπος μας επιλέχτηκε από την νορβηγική αποστολή για το εκπαιδευτικό και προσκυνηματικό αυτό ταξίδι.

Οι επισκέπτες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους τόσο για την μαγευτική ομορφιά, όσο και για την αρχιτεκτονική των κτηρίων. Ιδιαίτερα δε εντυπωσιασμένοι δήλωσαν από την καρδιακή φιλοξενία και ευγένεια των κάτοικων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: