Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Άμεση αποζημίωση για τις ζημιές από τον χιονιά ζητά ο Δήμαρχος Ευρώτα

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών του Δήμου Ευρώτα για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο χιονιά που έπληξε την περιοχή ζητά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γρυπιώτης

Σε σχετική του επιστολή προς τους κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο Αναπλ. Υπουργό Υγείας Βουλ. Λακωνίας, κ. Αθανάσιο Δαβάκη Βουλ. Λακωνίας, κ. Φεβρωνία Πατριανάκου Βουλ. Λακωνίας, κ. Βασίλειο Εξαρχο Πρόεδρο ΕΛΓΑ, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμαντία Τζανετέα επισημαίνεται ότι:
 

«Οι πρόσφατες και αλλεπάλληλες ακραίες καιρικές συνθήκες έπληξαν την αγροτική παραγωγή του τόπου μας , δημιουργώντας ένα ακόμα αξεπέραστο οικονομικό πρόβλημα στην αγροτική οικογένεια του Δήμου μας . 

Τα αποτελέσματα της καθολικής ζημιάς από την παρατεταμένη χαμηλή θερμοκρασία και την διάρκεια του παγετού σε όλες τις καλλιέργειες είναι ήδη εμφανή. 


Οφείλει η ίδια η πολιτεία να σταθεί αρωγός στον αγρότη της περιοχής μας που δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα που τον οδηγεί στην οικονομική καταστροφή με δεδομένη την δεκαετή απώλεια του συνολικού εισοδήματος της αγροτικής παραγωγής.


Ζητούμε την άμεση παρέμβαση των θεσμικών φορέων της πολιτείας για την ενεργοποίηση του άρθρου 18 σχετικό με τις ειδικές διατάξεις ασφαλιστικής κάλυψης για την άμεση αποζημίωση χωρίς εξατομίκευση της πληγείσας αγροτικής παραγωγής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: