Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κεφαλλονίτες: Μεγάλο ευχαριστώ στους Γερακίτες

Δήλωση της προέδρου Ευρυδίκης Άνιου εξ ονόματος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συνδέσμου Ζερβάτων «Άγιος Ιωάννης»

Όταν ανακοινώσαμε την εκδρομή στη Μονεμβάσια που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων «Άγιος Ιωάννης», δεχθήκαμε πρόσκληση από τον Έμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου Λακωνίας για επίσκεψη και γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Η επικοινωνία έγινε μέσω του Kefaloniapress που λειτούργησε ακόμη μία φορά και σαν συντονιστής επικοινωνίας μεταξύ των συλλόγων.

Ο Σύλλογος Ζερβάτων, θεώρησε υποχρέωσή του την αποδοχή της πρόσκλησης, την παράκαμψη του ταξιδιού και την επίσκεψη στο Ιστορικό Γεράκι, με πρωτεύοντα κριτήρια την ανθρωπιά, την ευγένεια και την αλληλεγγύη που επέδειξαν στις δύσκολες μέρες του νησιού μας, οι άγνωστοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ του.

Το Δ.Σ. του Έμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Κυριών Γερακίου είχαν οργανώσει μία εξαίρετη υποδοχή η οποία συγκίνησε το σύνολο των εκδρομέων μας. Το καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Χρήστου Μπαλαμπάνου ήταν θερμό με υψηλό το αίσθημα της αλληλεγγύης των συλλόγων τους απέναντι στο νησί μας. Η επαφή των ανθρώπων του, η δίψα για να μάθουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το νησί μας και τα δώρα τους προς το σύλλογο (γλυκίσματα, βιβλίο, DVD) κατέδειξαν το υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους.

Η αποχώρησή μας από το Γεράκι, έγινε με τη δέσμευση της συχνότερης επικοινωνίας μεταξύ μας και την υπόσχεση επανόδου μας στο μέλλον ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή τους, να μάθουμε για τις εντυπωσιακές αγροτικές καλλιέργειες της ελιάς και κυρίως να γνωρίσουμε την ιστορία τους η οποία εκτείνεται σε όλο το φάσμα της αρχαιότητας και συμπεριλαμβάνει την προϊστορική και την μυκηναϊκή εποχή, τους Κλασσικούς Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους, την Φραγκοκρατία την Τουρκοκρατία και εκτείνεται έως τις μέρες μας.

Ο Σύλλογος Ζερβάτων ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους του Γερακίου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Χρήστο Μπαλαμπάνο για την θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε. Παροτρύνει συλλόγους και Τουριστικά Πρακτορεία, να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους επίσκεψη στο Ιστορικό Γεράκι, όχι μόνο για τα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής αλλά κυρίως γιατί εκεί θα βρεθούν άγνωστοι φίλοι που θα τους εντυπωσιάσουν με την φιλοξενία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: