Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Σχολικές αναμνήσεις δεκαετίας '70: «Με το ποίημα για το χωριό μας ο κ. Βλαχάκος μας κατέκτησε πάλι»

Ο κ. Β. ΒΛΑΧΑΚΟΣ είναι από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις των σχολικών μας χρόνων, ακόμα και τώρα οι παλιοί συμμαθητές όταν αναπολούμε τα χρόνια εκείνα αναφερόμαστε σε αυτόν. Αποτέλεσε πρότυπο των νεανικών μας χρόνων.

Ήταν νεωτεριστής δάσκαλος, άλλαξε τον τρόπο διαπαιδαγώγησης που ήταν μέχρι τότε «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και μας έκανε να αγαπήσουμε το σχολείο, εισήγαγε δραστηριότητες όπως θεατρικό, διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων.

Νοιάστηκε πολύ για την μόρφωση μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις ασχολίες των γονιών μας καθιέρωσε να μας βαθμολογεί σε ημερήσια βάση για να ενημερώνονται έγκαιρα. Ήθελε να διαβάζουμε και έβρισκε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να το επιτύχει.

Τώρα με το ποίημα του για το χωριό μας, μας κατέκτησε και πάλι. Δεν άφησε τίποτα να του ξεφύγει τα είπε όλα, τα είχε δει όλα και τα θυμόταν όλα. Αυτό δείχνει ότι ασχολήθηκε πολύ με τον τόπο μας και τα χαρακτηριστικά του προκειμένου να κάνει πιο εποικοδομητική την διδασκαλία του και να μας βοηθήσει περισσότερο.

Τον ευχαριστούμε

Κατερίνα Μαλαβάζου

(Η Κατερίνα Μαλαβάζου, πρώην μαθήτρια του κ. Βλαχάκου, σήμερα είναι oρκοτός ελεγκτής λογιστής σε μεγάλη λογιστική εταιρεία στην Αθήνα, καθώς και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανατχού Καριτσιωτών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: