Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες ευχές και ευχές για το νέο έτος (2013-2014)

Καριτσιώτικα Νέα

Τα "Καριτσιώτικα Νέα" σας εύχονται καλά Χριστούγεννα και μια πραγματικά ευτυχισμένη νέα χρονιά για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.


Αδελφότητα Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας

Η Αδελφότητα Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας σας εύχεται καλές γιορτές, χαρούμενος και ευτυχισμένος να είναι ο καινούργιος χρόνος 2014.
Ομάδα των Γενεαλογικών Δέντρων του Νοτίου Πάρνωνα 

Η Ομάδα των Γενεαλογικών Δέντρων του Νοτίου Πάρνωνα σας εύχεται «Καλά Χριστούγεννα, με χαρά, υγεία και ευτυχία». Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Αξίζει πάντοτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, http://karitsa.tribalpages.com και τη σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/pages/Family-Trees-of-Southern-Parnon/236547463057210«Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!»

Παλλακωνικός Σύλλογος Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» 

Ο Παλλακωνικός Σύλλογος Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» εύχεται χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, αγάπη, χαρά, ευτυχία, ευημερία, προκοπή, επιτυχίες και περισσότερη αισιοδοξία.

Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καριτσιωτών 

Η Πρόεδρος, κ. Κατερίνα Μαλαβάζου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Καριτσιωτών εύχονται σε όλους τους συμπατριώτες και στις οικογένειες τους, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Η Γέννηση του «Θεανθρώπου» να σηματοδοτήσει ένα δημιουργικό και γόνιμο Νέο Έτος για κάθε έναν ξεχωριστά και να φέρει ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας. Καλή Χρονιά σε όλους!


Γιάννης και Πελαγία Κατσάμπη

Ο Γιάννης και η Πελαγία Κατσάμπη από την Αδελαΐδα στην Αυστραλία εύχονται χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, υγεία και αγάπη σ' όλους τους συγχωριανούς σ' όλο τον κόσμο.

 

Στέλιος και Βασιλική Μαλαβάζου 

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές για όλους εύχονται ο Στέλιος και η Βασιλική Μαλαβάζου από την Αδελαΐδα στην Αυστραλία.
 

Αικατερίνη Μαλαβάζου
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καριτσιωτών

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου


Βασίλης Βλαχάκος 
Χριστούγεννα χαρούμενα 
Πρωτοχρονιά καλή 
και όλα τα μελλούμενα
ευχάριστα πολύ!

 
(Η αρχαιότερη Χριστουγεννιάτικη κάρτα 1843) 
Υγεία πάντα να ’χουμε
αγάπη και ειρήνη
κι ό,τι καλό που ψάχνουμε
η τύχη να μας δίνει!


                           Βασίλης Βλαχάκος


Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ)

  Θανάσης Π. Δαβάκης

Το πνεύμα της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Θεανθρώπου έχει πολλά να μας πει σήμερα, μέσα στην παγκόσμια αναστάτωση της εποχής, μέσα στη δύσκολη και πολλές φορές πνιγηρή καθημερινότητά μας.

Το περιεχόμενο των εορτών των Χριστουγέννων και το αυθεντικό μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού μας, βιώνεται μέσα από την περισυλλογή, τον απολογισμό, την αναγνώριση των λαθών μας και την προσπάθεια για κάτι καλλίτερο· την προσπάθεια για την αλήθεια, την καθαρότητα, το ήθος, την αγάπη, την στήριξη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Περνάμε όντως δύσκολες στιγμές. Αλλά καμία θλίψη, καμία δυσκολία, δεν μπορεί να επισκιάσει το χαρμόσυνο μήνυμα, το μήνυμα ελπίδας που αναδύεται από τη φτωχική φάτνη του Νεογέννητου Ιησού.

Το 2014 αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς, τον τόπο μας και τη χώρα μας, οι προσδοκίες και οι ευθύνες είναι τεράστιες. Η πρόκληση είναι μεγάλη και οι ευθύνες όλων μας ακόμη μεγαλύτερες, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί κανείς τόσο αντιφατικές συνθήκες. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοσή τους, να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε το μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στον ελληνικό λαό και βεβαίως να κρατήσουμε ανοιχτή την προσδοκία. Διότι χωρίς αυτήν την προσδοκία δεν μπορεί ένας λαός, ένα έθνος, να επιβιώσει μέσα από μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως η σημερινή.

Πρέπει να έχουμε στηρίγματα, πρέπει να νιώθουμε ως έθνος ακεραιότητα και προοπτική. Και αυτό θα το βρούμε μόνο μέσα από τη συνοχή, μέσα από τη συστράτευση όλων μας σε μία προσπάθεια για την εθνική ανόρθωση.

Οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε για τον τόπο μας εκείνο το περιβάλλον, που μας επιτρέπει να οργανώσουμε το παρόν, να ανασυνταχθούμε, να επουλώσουμε τις πληγές μας και να οικοδομήσουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας, με υπερηφάνεια, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Σας εύχομαι αγιασμένα και αληθινά Χριστούγεννα

Σας εύχομαι καλή χρονιά, διαφορετική από τις δύσκολες προηγούμενες.

Εύχομαι το 2014 να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης, δημιουργίας, προσωπικής και οικογενειακής επιτυχίας για όλες και όλους σας.

Με θερμούς Χαιρετισμούς.  


Θανάσης Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας
Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: