Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μετά από ένα χρόνο στο Facebook

(Family Trees of Southern Parnon)

Στις 21 Αυγούστου του 2011 ο Γρηγόρης Κόντος δημιούργησε τη σελίδα Family Trees of Southern Parnon στο Facebook, με στόχο «να φέρει σε επαφή τους Λάκωνες παγκοσμίως και να βοηθήσει στο έργο της κατασκευής των γενεαλογικών δέντρων των οικογενειών του Νοτίου Πάρνωνα».

Ένας χρόνος πέρασε από τότε και φαίνεται πως οι προσδοκίες του Κόντου και της υπόλοιπης ομάδας πραγματοποιήθηκαν. 180 περίπου άτομα έχουν ήδη δηλώσει πως «τους αρέσει» η σελίδα και σε κάθε δημοσίευση που γίνεται τα σχόλια πέφτουν βροχή όχι μόνο από χρήστες στην Ελλάδα αλλά ακόμα και από ομογενείς των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, ακόμα και της Αργεντινής. Το άλμπουμ φωτογραφιών «οἵη περ φύλλων γενεὴ» της σελίδας έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό και κάθε φωτογραφία που προστίθεται δέχεται άμεσα δεκάδες «μου αρέσει» και σχόλια που παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα εικονιζόμενα πρόσωπα. Τα τρία βίντεο που βρίσκονται στη σελίδα έχουν και αυτά πολλές προβολές στο Facebook αλλά και στο YouTube όπου επίσης είναι διαθέσιμα.

Τα ανά μήνα αφιερώματα της σελίδας έχουν και αυτά συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος της σελίδας. Μέχρι τώρα η σελίδα Family Trees of Southern Parnon έχει ασχοληθεί με διάφορα θέματα όπως: την Ελληνική Μετανάστευση, τα χωριά του Νότιου Πάρνωνα, τους μεγάλους δωρητές των χωριών, την Επανάσταση του 1821, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, καθώς και με τους επώνυμους και ανώνυμους σπουδαίους Λάκωνες.

Θα μας ευχαριστούσε ιδιαίτερα να συμμετέχετε και εσείς στη σελίδα μας. Πατώντας «μου αρέσει» θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, τις φωτογραφίες και τα βίντεο της σελίδας.

Τη σελίδα θα τη βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

Φυσικά αξίζει να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα της ομάδας των Γενεαλογικών Δέντρων του Νοτίου Πάρνωνα  (Family Trees of Southern Parnon):

Η ομάδα των Γενεαλογικών Δέντρων του Νοτίου Πάρνωνα
(Family Trees of Southern Parnon)

Δεν υπάρχουν σχόλια: