Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Όμορφες στιγμές και πολύ διασκέδαση πρόσφεραν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Γεράκι

(Φώτο: Χ. Μπαλαμπάνος)
Στο γειτονικό χωριό Γεράκι κατέβηκαν πολλοί Καριτσιώτες την περασμένη Κυριακή για να απολαύσουν το αποκριάτικο καρναβάλι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Όπως γράφει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, πλήθος κόσμου από το Γεράκι και από τις γύρω περιοχές παρακολούθησαν την εκδήλωση και γέλασαν με τα θέματα που διακωμωδήθηκαν. Φέτος το καρναβάλι του Γερακίου ήταν το καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά γιατί συμμετείχαν πάρα πολλοί καρναβαλιστές όπου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα!

Δόθηκαν βραβεία στα τρία καλύτερα γκρουπ!

Το πρώτο βραβείο το κέρδισε το γκρουπ με τίτλο «Στρος Καν».

Το δεύτερο βραβείο πήγε στο γκρουπ «Νοικοκυρές σε απόγνωση» και το τρίτο βραβείο στο γκρουπ «Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ». Το καρναβάλι έκλεισε με χορό γύρω από την φωτιά, με κεράσματα και με παραδοσιακές πίτες από το σύλλογο των κυριών.

Την Καθαρή Δευτέρα ενώ η μέρα ξεκίνησε καλά και άρχισαν οι ετοιμασίες στην πλατεία της Επάνω Βρύσης με το φτιάξιμο της παραδοσιακής φασολάδας και με τα σαρακοστιανά εδέσματα, στις 10:30 π.μ. ξεκίνησε η βροχή με αποτέλεσμα να μεταφερθούμε στο κατάστημα του Δημητρίου Γιάννε όπου ο κόσμος έφαγε, ήπιε αρκετό κρασί, χόρεψε και τραγούδησε μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ευχαριστούμε την κοινωφελή επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία» για την οικονομική βοήθεια που παρείχε για την αγορά των σαρακοστιανών εδεσμάτων!

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: