Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα Δημάρχου Ευρώτα για την 186η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Παλαιομονάστηρο του Βρονταμά

(Φώτο: Μ Λεϊμονίτη)
Για έναν ακόμη χρόνο γιορτάζουμε το Ολοκαύτωμα των Βρονταμιτών στο Παλαιομονάστηρο.

Για 186 χρόνια το Παλαιομονάστηρο συνιστά φωτεινό σηματοδότη και οδηγό της Τοπικής και Εθνικής μας πορείας, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει, ότι στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε ως χώρα και λαός, αυτές οι θυσίες βρίσκουν το αντίκρυσμά τους όταν υπάρχει έμπνευση, προοπτική και όραμα.

Την ανασύνθεση του Εθνικού Οράματος αναζητά σήμερα ο ελληνικός λαός, ώστε να βρει ξανά το δρόμο της αναγέννησης και της ελπίδας.

Απαιτείται τόλμη και αποφασιστικότητα με εθνική και κοινωνική συνεννόηση - συναίνεση, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την πρωτοφανή πολυεπίπεδη κρίση.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τις θυσίες των προγόνων μας, οι οποίες ήταν, ομολογουμένως, πολλές σε αυτόν τον τόπο του Δήμου Ευρώτα, ώστε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι.

Το Παλαιομονάστηρο αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή για το Έθνος. Γι΄αυτό η Πολιτεία πρέπει, μέσω των σχολικών βιβλίων, να συμπεριλάβει τη μεγάλη θυσία των Βρονταμιτών απέναντι στον Ιμπραήμ, τη 15η Σεπτεμβρίου 1825.

Επειδή οι επέτειοι ξυπνούν μνήμες και αποτελούν αφορμή για περισυλλογή, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε για μια νέα δημιουργική πορεία στον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα  
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: