Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Συγχαρητήρια στη Γεωργία Ροζακλή για την Επιτυχία της στις Πανελλήνιες

Εύγε, Γεωργία! 
Καλές σπουδές και κάθε επιτυχία στη νέα σου ζωή!

Η Αθανασία Δάνα και ο Νικόλαος Ροζακλής με ανείπωτη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουν τα επιτυχή αποτελέσματα της αγαπημένης τους κόρης, Γεωργίας, στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η Γεωργία, με αφοσίωση και συνεχή προσπάθεια, πέτυχε τους στόχους της και είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της ζωής της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γεωργία, η επιτυχία σου είναι το αποτέλεσμα της επιμονής και της αφοσίωσής σου, και το χωριό μας νιώθει περήφανο για το επίτευγμά σου. Σε συγχαίρουμε θερμά και σου ευχόμαστε καλές σπουδές και μια λαμπρή σταδιοδρομία! Να θυμάσαι ότι οι γονείς σου και όλοι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σου για να σε στηρίζουμε και να σε αγαπάμε!

Εύγε, Γεωργία! Καλές σπουδές και κάθε επιτυχία στη νέα σου ζωή!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Μια Μαγευτική Διήμερη Απόδραση στην Τήνο από τον Σύλλογο Καριτσιωτών

Φωτορεπορτάζ Κωνσταντίνας Χαγιά
Μέλος Δ.Σ. Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Απανταχού Καριτσιωτών

Κάτω από τον λαμπρό ήλιο του Αιγαίου, ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Καριτσιωτών πήρε μια ομάδα χωριανών σε μια μαγευτική διήμερη εκδρομή στο πανέμορφο νησί της Τήνου, στις 24 και 25 Ιουνίου 2024.

Ξεκινώντας από την όμορφη Καρίτσα, το λεωφορείο γεμάτο χωριανούς ζωντάνεψε όλη τη διαδρομή με τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών, και πιο πολύ από όλα, το πιο αγαπημένο «Καρίτσα μας, Καρίτσα μας, είμαστε Καριτσιώτες», υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας και του Μανώλη Μαλαβάζου. Φτάνοντας στην Τήνο, η εκδρομή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους χωριανούς να βιώσουν την αυθεντική ομορφιά και την πλούσια παράδοση του νησιού.

Προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου

Η σημαντικότερη στάση της εκδρομής ήταν το ιερό προσκύνημα στην Παναγία Ευαγγελίστρια. Εκεί, οι εκδρομείς Καριτσιώτες κατέθεσαν τις ευχές τους και γέμισαν τις ψυχές τους με πνευματική γαλήνη. Η επιβλητική εικόνα της Παναγίας, το κερί που δεν σβήνει ποτέ και η ατμόσφαιρα κατάνυξης δημιούργησαν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Γραφικά Σοκάκια και Πανοραμική Θέα

Οι χωριανοί μας περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, μαγεμένοι από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα λουλούδια που στόλιζαν τα μπαλκόνια και τα παραδοσιακά μαγαζάκια. Η ανάβαση στο Κεχροβούνι τους πρόσφερε μια πανοραμική θέα του νησιού, κόβοντας την ανάσα με την απεραντοσύνη του γαλάζιου.

Κρυστάλλινες Παραλίες και Γαστρονομικές Απολαύσεις


Οι εκδρομείς απόλαυσαν δροσερές βουτιές σε κρυστάλλινες παραλίες, χαλάρωση στη χρυσή άμμο και δροσιστικά ποτά, δημιουργώντας στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την απόλαυση παραδοσιακών γεύσεων της Τήνου. Σε γραφικά ταβερνάκια, δοκίμασαν ντόπιες σπεσιαλιτέ, φτιαγμένες με μεράκι και αγνά υλικά, απολαμβάνοντας την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία.

Μια Αξέχαστη Εμπειρία

Η διήμερη εκδρομή στην Τήνο, οργανωμένη από τον πολιτιστικό μας σύλλογο, άφησε στους συμμετέχοντες τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Χαλάρωση, διασκέδαση, πνευματικότητα και η ζεστή αγκαλιά της κυκλαδίτικης φιλοξενίας συνέθεσαν ένα μοναδικό παζλ, σφραγίζοντας την εκδρομή ως αξέχαστη.

Ανανέωση Ραντεβού

Με την υπόσχεση για νέες εξορμήσεις και την καρδιά γεμάτη όμορφες εικόνες, οι χωριανοί εκδρομείς αποχαιρέτησαν την Τήνο. Λίγο πριν επιστρέψουν στην όμορφη Καρίτσα, τραγούδησαν και πάλι δυνατά το αγαπημένο τους «Καρίτσα μας, Καρίτσα μας, είμαστε Καριτσιώτες», δίνοντας υπόσχεση να ξαναβρεθούν σύντομα σε κάποιο άλλο μαγευτικό προορισμό. Ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Καριτσιωτών βρίσκεται πάντα δίπλα στους χωριανούς μας, δημιουργώντας ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση, διασκέδαση και την ανακάλυψη της Ελλάδας μας.

Σας περιμένουμε και στις επόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου!

Φωτογραφικό Ημερολόγιο

Την υπέροχη εμπειρία της εκδρομής κατέγραψε με τον φωτογραφικό της φακό η Κωνσταντίνα Χαγιά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Τα μαγευτικά τοπία της Τήνου, οι χαμογελαστοί εκδρομείς και οι στιγμές χαράς απαθανατίστηκαν για να θυμίζουν πάντα αυτές τις όμορφες αναμνήσεις.

Ευχαριστίες


Ο Σύλλογος απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χωριανούς που συμμετείχαν στην εκδρομή. Και εμείς, με τη σειρά μας, ευχαριστούμε το διοικητικό συμβούλιο: τον Μανώλη Μαλαβάζο (Πρόεδρο), τον Χρήστο Μαλαβάζο (Αντιπρόεδρο), τον Λεωνίδα Μαλαβάζο (Ταμία), τη Σαραντία Κολοβού (Γραμματέα), την Ειρήνη Λάτση, την Κωνσταντίνα Χαγιά και την Αλεξάνδρα Κατσάμπη, για την άψογη οργάνωση και την αφοσίωσή τους. Χάρη στην αστείρευτη ενέργεια και το μεράκι τους, η εκδρομή στην Τήνο έγινε πραγματικότητα, προσφέροντας στους χωριανούς μας μια αξέχαστη εμπειρία.













Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Τιμούμε τη μνήμη της θεια-Κατερίνας Αντωνίου ένα χρόνο μετά το θάνατό της

Με βαριά καρδιά θυμόμαστε την αγαπημένη μας θεια-Κατερίνα Αντωνίου, η οποία έφυγε από κοντά μας πριν από ένα χρόνο.

Η θεια-Κατερίνα ήταν μια γυναίκα γεμάτη καλοσύνη, αγάπη και γέλιο.

Μας λείπει πολύ η θεια-Κατερίνα, αλλά οι αναμνήσεις μας μαζί της θα ζουν για πάντα στις καρδιές μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.