Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόταση πολιτιστικού συλλόγου για τις γιορτές κάθε εκκλησίας του χωριού μας

Να φωτογραφιζόμαστε όλοι μαζί στις γιορτές όπως στα παλιά!

Ο πολιτιστικός μας σύλλογος συνεχίζει την πρωτοβουλία του να κάνει διαφορά στη ζωή του χωριού μας και να αναζωογονήσει τον τρόπο που γιορτάζουμε τις τοπικές γιορτές. 

Μεταξύ άλλων προτείνει, να αναβιώσουμε το παλιό έθιμο και να βγάζουμε μια ομαδική αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από κάθε εκκλησία μετά από τη Λειτουργία, όπως παραπάνω στις 25 Μαρτίου το 1952.

Η πλήρης πρόταση, ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και αναγκαία, αναγράφεται στην εξής ανάρτηση στη σελίδα του συλλόγου.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καριτσιωτών Λακωνίας προτείνει να συγκεντρωνόμαστε όσοι μπορούμε και να καθαρίζουμε κάθε εκκλησία του χωριού μας πριν την Γιορτή της.


«Επίσης την ημέρα της Γιορτής κάθε εκκλησίας ο Σύλλογος θα αναλαμβάνει να στήνει κάποια τραπέζια στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και επάνω θα τοποθετούνται γλυκά ή αλμυρά εδέσματα για να παίρνουν όλοι. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φτιάχνει το δικό του γλυκό ή αλμυρό έδεσμα και να το αφήνει στο τραπέζι ώστε να μπορεί να παίρνει ο καθένας μετά την Λειτουργία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρει καφέδες και πορτοκαλάδα σε όλους. Μετά την Λειτουργία μπροστά από κάθε εκκλησία όλοι οι κάτοικοι του χωριού μπορούμε να βγάζουμε μια φωτογραφία, όπως γινόταν παλιά. Σώζονται τέτοιες φωτογραφίες από παλιά, και καλό είναι να διατηρηθεί μέσα στα χρόνια αυτό το “έθιμο”.

 
«Ραντεβού όλοι το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτρη!!!»


Πρόσκληση για την 2η Εθελοντική Δράση Καθαριότητας Κεντρικών Σημείων του χωριού μας.

Στο μεταξύ, ο σύλλογος διοργανώνει και δεύτερη εθελοντική δράση καθαριότητας, αυτή τη φορά για να καθαριστούν οι βρύσες, κάποτε στολίσματα του χωριού αλλά τώρα δυστυχώς κατά καιρούς όχι και σε τόσο ευχάριστη κατάσταση.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καριτσιωτών Λακωνίας προσκαλεί εθελοντές το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 για να καθαρίσουμε όλοι μαζί κεντρικά σημεία του χωριού μας.
Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι δυο ιστορικές βρύσες του χωριού μας και το κτήριο της Κοινότητας.

Ωρα συνάντησης : 10:00 π.μ
Τόπος : Στην Πλατεία του χωριού μας

Ο στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του εθελοντισμού και η μαζική συμμετοχή, σε κεντρικά σημεία του χωριού που την έχουν πραγματικά ανάγκη δίνοντας την ευκαιρία της προσφοράς σε όποιον πραγματικά το θέλει.

Επίσης όποιος δεν έχει ακόμα ενταχθεί και τυπικά στο δυναμικό του Συλλόγου μας θα μπορέσει μετά το πέρας της δράσης να εγγραφεί.Το κόστος εγγραφής είναι 10,00 Ευρώ.

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το χωριό μας καλύτερο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: