Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Μέχρι πότε; Δύο δρόμοι μια μοίρα

Πολλοί από τους δρόμους στα μέρη μας επιδεινώνονται γρήγορα με ελάχιστη συντήρηση από τις αρμόδιες αρχές, όποιες κι αν αυτές είναι, όπου κι αν εδρεύουν.
Εκτός από την απογοητευτική θλιβερή παραμέληση του δρόμου που οδηγεί στην Καρίτσα, κάτι που έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως, τώρα διαπιστώνεται ότι κι ο δρόμος μόλις έξω από το γειτονικό μας Γεράκι βρίσκεται να αντιμετωπίζει παρόμοια μοίρα.

Σε βίντεο και συνοδευτικό σχόλιο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Φέισμπουκ, ο Πήτερ Κατσάμπης, απόγονος της Καρίτσας από την Αυστραλία, φέρνει σωστά το ζήτημα στην επιφάνεια για άλλη μια φορά.
(Δείτε το βίντεο ΕΔΩ)

Ορίστε, με τα δικά του λόγια, η τραγική κατάσταση που ο ίδιος θέλει να κατακρίνει:

«Καλημέρα φίλες και φίλοι! Σήμερα βρισκόμαστε λίγο έξω από το χωριό Γεράκι, και πριν δύο χρόνια όταν ήμουνα εδώ έκανα πολλές αναρτήσεις για το θέμα του δρόμου της Καρίτσας μας. Σειρά σήμερα έχει ο δρόμος του Γερακιού που οδηγεί για το Κάστρο, για Καρίτσα, Αλεποχώρι, Αϊ-Δημήτρη.

«Δεν ξέρω αν το θέμα είναι του Δήμου ή της Περιφέρειας, αλλά αν αυτό που βλέπετε τώρα επιτρέπεται να λέγεται δρόμος θα το διακρίνετε μόνοι σας. Να τα χάλια τους!

«Ο δρόμος δεν έχει βελτιωθεί για πολλά χρόνια και όπως είπαμε οδηγεί πάνω σε αυτό το Κάστρο και σε αυτή την κωμόπολη που έχει ιστορία πάνω από 6.000 χρόνια.

«Περνάει κόσμος, καθημερινά τουρίστες και πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το χάλι. Λες και βρίσκονται σε χώρα του τρίτου κόσμου που λέει. Ελπίζω όταν αναλάβουν οι καινούργιοι να το θίξουν αυτό αμέσως γιατί με απλά λόγια είναι ένας δρόμος καρμανιόλα.

«Αίσχος και ντροπή, τι να πεις; Αυτά!»

Χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση όπως την περιγράφει ο ομογενής από την Αυστραλία, είναι ενοχλητική για όλες τις αρμόδιες αρχές, απογοητευτική για τους ντόπιους αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους οδηγούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνθήκες. Το ερώτημα είναι τι και πότε θα γίνει κάτι γι 'αυτό;

Το να μην κάνουμε τίποτα δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: